En Çok Tanınan 5 Hacker Grubu
web-sitesi-fiyatlari
Dünyanın en tehlikeli hacker'ları ile tanışmadınız mı? O zaman sizi bu içeriğe davet ediyorum. :)

1. Chaos Computer Clup

Chaos Computer Clup

Uyruğu: Alman

Kuruluş Tarihi: 1980

Bir ahlaki korsanlık kulübü olarak kurulan Chaos Computer Club, hem devlet kurumları hem de özel kuruluşlar tarafından kullanılan siber güvenlik protokollerinde zayıflıklar ve kusurlar ortaya çıkardı. Grup, Hamburg'da bir bankaya “iyi niyetli” adı altında siber bir saldırı düzenledi. Ardından parayı bankaya iade etti fakat 134.000 Mark eksik olarak..

2. Anonymous

Anonymous

Uyruğu: Küresel Mevcudiyet

Kuruluş Tarihi: 2004

Dünyanın dört bir yanından gelen 'under-cover' hacker'ları tarafından yönetilen Anonymous, şimdiye kadar çok tartışmalı siber saldırılar düzenledi. Grup, hükümet gözetimi, sansür, nefret, ve ırkçılığa sebep olan örgütlere karşı savaştığını iddia ediyor. ABD hükümet kurumlarına, askeri personele, medyaya ve polis memurlarına birçok siber saldırıları yaptı.  Ancak bu grup, ABD'de gerçekleşen bir terör saldırısının ardından IŞİD'in Twitter hesabında, eşcinsel porno ve gök kuşağı bayrakları paylaşmasıyla büyük beğeni ve hayran topladı.

sisal

3. Gizli Kobra

Gizli Kobra

Uyruğu: Kuzey Kore

Kuruluş Tarihi: 2009

Kuzey Kore hacker grubu; medya, finans ve havacılık şirketleri alanlarında son sekiz yıl içinde dünya çapındaki hükümetlere karşı çok sayıda siber saldırı düzenledi. Siber güvenlik firmaları arasında Lazarus Grubu olarak da bilinen bu grup, dünya çapında yüz binlerce bilgisayara virüs gönderdi. WannaCry olarak bilinen saldırıda, birçok kişinin özel bilgilerini ele geçirerek medya ortamında yayınladı. Bu olaydan sonra ise oldukça tanınmaya başladı.

4. Piyon Fırtınası (Fantezi Ayı, ATP28, Sofya Grubu, Sednit ve STRONTIUM olarak da bilinir)

Piyon Fırtınası (Fantezi Ayı, ATP28, Sofya Grubu, Sednit ve STRONTIUM olarak da bilinir)

Uyruğu: Rus

Kuruluş: ~ 2005

Emmanuel Macron'un kampanya web sitelerinde, Fransız Başkanlık seçimleri öncesi bir dizi siber saldırı gerçekleştirerek tanınmaya başladı. Grup, kamuoyunu ve seçim sonuçlarını etkilemek için silahlı kuvvetler, savunma sanayi, haber medyası ve politikacılar hakkında siber saldırı ve karalama kampanyaları yürütmesiyle tanınıyor.

5. Kertenkele Takımı

 Kertenkele Takımı

Uyruğu: Küresel Mevcudiyet

Kuruluş Tarihi: 2014

Lizard Squad, büyük kuruluşların ve devlet kurumlarının sunucularını etkilemek için kullanılan hizmet reddi (DDoS) saldırılarının ustası olarak bilinir.  2014 yılında PlayStation Network ve Xbox Live'da bir dizi DDoS saldırısının ardından duyulmaya başladı. Daha sonra Malaysian Airlines web sitesine bir DDoS saldırısı düzenledi. Bu saldırı sonrası popülerliği oldukça arttı.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları