Dünya’nın Yok Oluşu Yakın mı?
web-sitesi-fiyatlari
Üzerinde yaşadığımız dünya, en azından bizim bildiğimiz kadarı ile güneş sistemimizde ve çevre sistemlerde, insanın yaşaması için en elverişli belki de tek elverişli olan gezegen.

 Ortalama sıcaklığı, atmosfer yapısı ve en önemlisi de oksijen ve su. İnsanlığın bir tesadüf sonucu dünyada medeniyetler kurup yine burada aynı medeniyetleri yıkmaya çalışması bir tesadüf değil. Ya var olan bütün yıldız kümelerinde bulunan bütün güneş sistemlerindeki gezegenlerin hepsine canlı birer organizma gönderilip evrimleşmesi beklendi, ya da insan sadece dünyaya özgü bir canlı.

2. Dünyanın Ne Kadar Ömrü Kaldı?

Dünyanın Ne Kadar Ömrü Kaldı?

Bu soruya birkaç açıdan bakmak mümkün. En temel ve ilk akla gelen, dünyanın tam anlamı ile ne zaman “yok olacağı”.  Bundan başka ise dünyada bulunan petrol rezervlerinin bitmesi, su kaynaklarının tükenmesi ve ozon tabakasının tamamı ile delinerek, bütün zararlı ışınları dünyaya bırakması gibi farklı şeyler, kısaca insan hayatını bitirecek olaylara da bakılabilir. Fakat bu durumda şöyle bir soru daha ortaya çıkıyor. Bizim “dünya yok olacak” dememiz insanlığın tükenmesi mi yoksa gerçekten dünyanın tamamı ile ortadan kalkması mı? 

3. Dünya Kaç Yaşında?

İnsan ömrü ile denkleştirildiğinde dünya şu an 50 yaşında sayılabilir. Bu tam anlamı ile 4.54 milyar ediyor ve bilim adamları dünyanın yaklaşık olarak 2 milyar yıl kadar ömrünün kaldığını öne sürüyorlar. İslam inanışına göre dünyanın ömrü 7000 yıl. Fakat bu 7000 yıl bizim bildiğimiz takvimde ki 7000 yıl değil. Bu 7000 yıl bizim takvimimiz ile 7 milyar da olabilir 7 katrilyon da. 7 milyar olması durumunda ise bilim adamlarının dedikleri ile uyuşuyor. Fakat yine aynı soru. İster 7000 olsun ister 7, dünyanın ömrü insanların artık yok olan kaynaklar yüzünden birbirlerini öldürmesi ve canlı yaşamının tamamen bitmesi ile mi son bulacak, yoksa bir göktaşı ve ya başka elimizde olmayan bir şey yüzünden mi? Yani kısacası, kendi sonumuzu kendimiz mi getiriyoruz yoksa?

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları