Dünyanın En İyi 5 Yazarı
web-sitesi-fiyatlari
Edebiyat insanlığın var oluşundan bu yana temel kültür gereksinimlerinden biridir. Yeteneği bulunan yazarlar tarafından zenginleştirilen ve sunulan eserler günümüze kadar gelmektedir.

1. William Shakespeare

William Shakespeare

Edebiyatın babası olarak bilinen İngiliz yazar Shakespeare'in birçok kategori de eseri bulunmaktadır. Özellikle yazdığı tiyatrolarla günümüzde hala en sevilen yazarlar içerisinde bulunuyor. Hamlet, Romeo Ve Juliet bilinen eserlerindendir.

2. Mark Twain

Mark Twain

Özel sözleri ve kitapları ile adını duyuran Mark Twain ABD'li bir yazardır. Mizah yazılarının yanı sıra romanları ile edebiyata yön veren bir yazardır. En ünlü eseri Tom Sawyer olan Mark Twain daktilo ile roman yazan ilk sanatçıdır.

sisal

3. Virginia Woolf

Virginia Woolf

İngiliz Edebiyatı ile tanınsa da zamanla kitapları evrensel bir hale gelmiştir. Edebi yeteneklerini kendisi gibi yazar olan babası Sir Leslie Stephen'dan almıştır.Karşı cinsle bir evlilik geçirse de eş cinsel olduğu bilinen yazar bu durumu kitaplarına da yansıtmıştır. Bilinç akışı tekniği ile yazmış olduğu Mrs.Dalloway eseri ile ün kazanmıştır.

4. Jane Austen

Jane Austen

İngiliz bir yazar olan Jane Austen 19. yüzyılda yaşamıştır. Austen 12 yaşında yazılar yazmaya başlasa da ilk romanını 37 yaşında yayınlamıştır. Hiç evlilik yapmayan ünlü yazar hayatını ailesi ile geçirmiştir. Evlilik yapmamasına rağmen her kitabında aşk içeriğini kullanmış ve mutlu sonla bitirmiştir. Yazarın en çok okunan eseri Gurur Ve Önyargı'dır.

5. Charles Dickens

Charles Dickens

Çoğu araştırmacılar tarafından Victoria Devri'nin en iyi roman yazarı olarak biliniyor. Okul okumayan Dickens fabrikada çalışsa bile yazmaya devam etti.Öykü, roman, makale gibi birçok alanda imzası bulundu. İngiliz bir yazar olan Charles Dickens adını 1836'da yayımlanan The Pickwick Papers kitabı ile duyurdu. Otuza yakın eseri bulunuyor.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları