Dünyanın En Çok Yaşayan İnsanları
web-sitesi-fiyatlari
Ölümsüzlüğün formülü hala bulunamasa da uzun bir yaşamın sırlarını keşfetmiş, dünyanın en çok yaşayan insanlarına rastlamak mümkün…

Dünyaya kazık mı çakacaksın deyimini bütünüyle karşılayan insanlar günümüzde, varlığını hala sürdürüyor. Varlığını artık sürdüremeyenlerse asırları devirdiği bu dünyaya attığı demirleri, toplayıp gittiler. 

2. Li Ching-Yuen

Li Ching-Yuen

Ne kadar doğru bilinmez ancak Çinli uzun yaşam araştırmacısı ve aynı zamanda dövüş sanatları ustası olan Ching-Yuen’in 256 yaşında öldüğünü iddia ediliyor. Dünyanın ünlü dergilerinden olan Time’da da kendisine yer edinen Ching-Yuen, sırrının Köpek-Güvercin-Kaplumbağa üçlüsü olduğunu iddia ediyor. Bazı kayıtlara göreyse en çok yaşayan insanımız, 197 yaşında öldü. 

sisal

3. Zaro Ağa

 Zaro Ağa

Türklerin içinde de uzun yaşamın sırrını bulmuş birine rastlamak mümkün. 157 yıl yaşadığı bilinen Zaro Ağa, yaşamının son yıllarına doğru sıkıntılı dönemler gördü. En uzun yaşayan adam ünvanını aldığı ilk zamanlarda, Avrupa ona kapılarını açtı ve çeşitli maskotluklarına alet etti. 

Öpmek için veya görmek için belirli ücretler karşılığında adeta kullanıldı. Daha sonra tekrar Türkiye’ye dönerek daha rahat bir yaşam sürmeyi planlasa da hastalıklar yakasını bırakmadı. Zaro Ağa’nın uzun yaşam formülüyse; “yoğurt”. 

4. Mbah Gotho

Mbah Gotho

Endonezya’da yaşadığı bilinen Mbah Gotho ise 146 yaşında oluşuyla, 2016 yılı ortalarında dünyanın yaşayan en yaşlı insanı olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Birçok evladını ve eşini kaybetmiş olan Gotho, 1992’den bu yana ölümü bekliyor. Artık sadece ölmek ve huzura kavuşmak istiyor.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları