Dünyanın En Çok Kazanan 5 Markası
web-sitesi-fiyatlari
Her sene ünlü Forbes dergisi dünyanın en çok kazanan markalarını açıklıyor. Bazen orta sıralarda yer alan markalar üst sıralara geçse de, senelerdir ilk sıraları kaptırmayan markalar bulunmakta. İşte dünyanın en çok kazanan 5 markası.

1. Apple

Apple

Forbes dergisine göre 2017 senesi için de geçen 4 sene olduğu gibi Apple markası en çok gelir kazanan markalardan birincisi oldu. 2017 senesi için gelirlerini 3% daha yükselten Apple kendi değerini 184,15 milyar dolar kadar yükseltti.

2. Google

Google

Teknoloji piyasasında liderliği bırakmak istemeyen Google 2017 senesi için de yine en çok kazanan marka listesine girdi. Kullanıcı sayısı arttıkça Google kendi bütçesini de artırmış oluyor. 2017 senesi için 6% gelirlerini artırmayı başaran Google markası kendi değerini 141,70 milyar dolar yapabildi.

sisal

3. Microsoft

Microsoft

En çok kazanan markalar listesi bu sene de üçüncülüğü Microsoft markasına verdi. Geçen sene ile kıyaslamada 10% gelirlerini artırmayı başaran markadır.

4. Coca Cola

Coca Cola

Bu içecek markası artık her ülkede kendi fabrikasına sahip. Marka yalnız ürettiği içeceklerle değil, aynı zamanda reklamlardan da her sene milyonlar kazanabiliyor. Markanın sahipleri Coca-Cola içeceğinin bu kadar zaman lider olmasını içeceğin hazırlanmasında kullanılan özel karışımla açıklıyor. Yiyecek pazarında en çok tüketilen içeceğin içeriği senelerdir sır olarak kalıyor. Coca-Cola markasının değeri 69,3 milyar dolar olarak değerlendiriliyor.

5. Amazon

Amazon

2017 senesi Amazon markasının yaratıcısı için en başarılı sene oldu. Marka sahibi dünyanın en zengin insanları listesinde ön sıralara geçti. Amazon dünyada en çok kazanan markalar arasında beşinci yerde kararlaşarak kendi değerini 64,8 milyar dolara çıkarmış oldu. Amazon sitesi üzerinden yapılan her alış - veriş markanın dahada fazla kazanmasına yardım ediyor.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları