Doğu Ekspresi ile Yolculuk Keyfi
web-sitesi-fiyatlari
Her bir doğu ekspresi seyahati, kendimizi farklı bir hikayede bulmamızı sağlıyor.

Yolculuk süresince uğranılan duraklar, bu duraklarda inen binen yolcular, sıcak samimi sohbetler, paylaşılan hikayeler, anıların canlanması ve eşsiz manzara keyfi... Daha birçok şeye doğu ekspresi ile şahit olmak mümkün.

Doğu Ekspresi Nedir?

Doğu Ekspresi Nedir?

Doğu Ekspresi, ulaşım amacından çok, bilmediğimiz bir hikayenin başkahramanı olmaya fırsat veren kompartımanlı tren seyahatidir. Bu tren seyahatine bu adın verilmesinin nedeni, güzergahının doğu bölgesi illerine doğru yapılmasıdır.

sisal

Doğu Ekspres Durakları

Doğu Ekspres Durakları

Doğu ekspresi ile yolculuğunuza Ankara - Kars arasındaki güzergah şehirlerinden başlayabilirsiniz. Ankara üzerinden doğu ekspresi ile seyahat etmek istiyorsanız sırasıyla Ankara, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum şehirlerinden geçerek son durak olan Kars’a ulaşırsınız. Yolculuğunuza Kars’tan başladığınızda ise sırasıyla Erzurum, Erzincan, Sivas, Kayseri, Kırıkkale’den sonra Ankara’da bu keyifli yolculuğunuz bitmiş olacak. Yolculuğunuza bu sayılan şehirlerden herhangi birinde başlamak mümkün ama bilet bulmanız şartı var.

Doğu Ekspresi Yolculuk Süresi

Doğu Ekspresi Yolculuk Süresi

Doğu ekspresi yolculuğu Kars’tan veya Ankara’dan başladığınızda ortalama 24 saat sürüyor. Ekspresin 24 saatlik yolculuğuna uzun zamanları, yaşanmışlıkları, hayalleri, arzu edilenleri sığdırdığınız da aslında yolculuğun daha geniş bir zaman dilimine yayıldığını görecek ve bitmesini istemeyeceksiniz. 

Ankara veya Kars’tan başlayan bu serüven her iki noktada saat 18.00 da başlıyor ve ertesi gün aynı saatte son buluyor. Doğu ekspresinde ulaşım saatlerinde istisnalar olabilecektir. Bu istisnaların çoğu hava koşulları ve duraklarda bekleme sürelerinin çok az değişiklik göstermesine bağlıdır. Bitmesini istemediğiniz bu yolculuk hikayesini hayatınızda bir kere bile denemenizin size çok şey katacağını bilmenizi isteriz

Doğu Ekspresi Yolculuğunda Oda Tercihi

Doğu Ekspresi Yolculuğunda Oda Tercihi

Aslında doğu ekspresinin hangi vagon veya hangi odasında yolculuk yaptığınızın değil, bu yolculuğun keyfini yaşamak istemeniz önemlidir. Buna karşın 24 saatlik bir yolculuğun yorucu olabileceğini düşünüyor olmanız bu yolculuğu, daha rahat konforlu bir odada yapma isteğinizi ortaya çıkaracaktır. Bunun için elbette tercihiniz yolculuğunuzu daha eşsiz ve güzel hale getirecektir. Uzun ve konforlu bir yolculuk için normal koltuklu vagonları, yani pulmanları değil yataklı vagonları tercih etmenizi öneriyoruz. 

Yataklı vagonlar iki kişilik olup bu odada yolculuk yapacak kişiler için biri altta biri üstte olmak üzere iki adet yatak bulunuyor. Ayrıca oda içerisinde bir adet mini dolap, lavabo ve masa bulunması yolculuğu daha konforlu hale getiriyor. Çünkü pulmanlar, kısa mesafeli ve klasik bir tren yolculuğu düşünenler için tercih edilmektedir. Uzun mesafeli yolculuk için ve yataklı vagonları tercih ederek, yolculuğunuz süresince ihtiyaç duyduğunuz uyuma ve dinlenme imkanına sahip olmanız mümkün.

Doğu Ekspresinde Telefon İnternet İmkanları

Tren yolculuklarında, seyahat edenlerin en büyük kaygısı telefon ve internet imkanlarının kısıtlı olmasıdır. Tren yolculuklarında telefon ve internet hizmetinin kısıtlı olmasının nedeni tren güzergahının, yollarının şehir merkezlerinden biraz uzak noktadan geçmesi. Bu durum şebeke vericileri ile uzak mesafe ve bağlantı kopukluğu nedeniyle kesintisiz internet ve telefon iletişimi konusunda sorun teşkil ediyor. Ayrıca trenin hareket halinde olması, telefon ve internet hizmetlerinde kesintiye neden olabilmektedir. Ancak duraklarda ve şebeke vericilerine yakın olan yerlerde internet ve telefon kullanımı mümkün hale gelmektedir.

Doğu Ekspres Bilet Fiyatları

Doğu ekspresi ile yolculuk yapmak isteyenler, keyifli bir yolculuk için vereceği hizmet bedelini merak ediyor. Birbirinden eşsiz manzaraları seyrederek, birbirinden farklı yüzlere ve bu yüzlerin derin hikayelerine şahit olacağınız doğu ekspresi seyahati için öyle yüksek ücret bir bütçe ayırmanıza gerek yok. Ama yolculuk yapacağınız vagona göre bilet fiyatlarının değiştiğini söylemek gerekiyor. Doğu ekspresi aracılığı yapacağınız yolculuk için farklı 4 adet vagon tipi bulunuyor. Bu vagonlarda hangisinde yolculuk yapacağınıza siz karar veriyorsunuz. 

Bu vagonlar pulman (klasik koltuklu vagon), örtülü kuşetli (oda kapasitesi 4 kişi ve yataklı vagon), yataklı (2 kişilik yataklı vagon) ve yemekli ( yemek hizmetinden yararlanacağınız vagon) olarak değişmektedir. Konfor ve ilave hizmetler arttıkça bilet fiyatı da haliyle artmaktadır. Doğu ekspresi ile yolculuk yapmaya karar verdiğinizde ilk yapmanız gereken uygun bir vagona bilet bulmaktadır. Bilet fiyatlarının güncel listesine TCDD’nin internet sayfasından ulaşarak uygun bileti satın alabilirsiniz.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları