Araba Seçiminde Dikkat Etmeniz Gereken 5 Önemli Husus
web-sitesi-fiyatlari
Araba almak ya da araba sahibi olmak günümüzde gerekliliği artan bir ihtiyaç olarak görülmektedir. Toplu taşıma araçlarında yolculuk yapmak daha kolay olsa da bazen kişisel otomobil gerekliliği hissedilmektedir.

1. Arabanın Markası ve Modeli

Arabanın Markası ve Modeli

Her konuda olduğu gibi araba seçiminde de marka önemli bir tercihtir. Alınacak olan arabanın markası ne kadar iyi olursa ve modeli ne kadar yüksek olursa, araba da o kadar iyi olur. Marka tercihi mutlaka tutulan arabalara göre seçilmelidir.Elbette buna oranla fiyatının da uygun olmasına dikkat edilmelidir.

2. Arabanın Geçmişi

Arabanın Geçmişi

Arabanın daha önce kaza yapmamış olması tercih edilir. Herhangi bir kaza kaydı olmaması varsa da önemsiz denilecek kadar az olması gerekir.

sisal

3. Vites Tercihi ve Kullanım Rahatlığı

Vites Tercihi ve Kullanım Rahatlığı

İki çeşit vites vardır. Manuel vites, kullanımı diğerine göre zor olan ve araba seyir hâlinde iken sürekli vites değişimi gerektiren modeldir. Otomatik vites ise daha kolay ve özellikle bayanlar tarafından daha çok tercih edilen modeldir.Kişi hangisini daha iyi kullanıyorsa o modelden almalıdır.

4. Yakıt Seçeneği

Yakıt Seçeneği

Benzin ve LPG’li ya da dizel yani mazotlu yakıtlardan biri tercih edilir. Ona göre araba araştırması yapılır ve yakıtın önemli bir faktör olduğu unutulmamalıdır.

5. Arabanın Boya ve Değişen Durumu

Arabanın Boya ve Değişen Durumu

Bu da araba seçiminde çok önemli bir husustur. Çünkü bu sayede arabanın daha önce başından geçen kazalar ya da ufak sıkıntılar ortaya çıkmaktadır. Ufak tefek boyası olan arabalar sıkıntısız olarak bilinse de, genellikle boyasız ve değişen parçası olmayanlar tercih edilir.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları