Ağız Kuruluğu Nedir? Ağız Kuruluğunu Önlemenin 6 Etkili Yolu
web-sitesi-fiyatlari
Ağız kuruluğu ağız içindeki tükürük salgısının fonksiyonunun azalması ile ortaya çıkan bir durumdur. Ağız Kuruluğu Nedir? Ağız Kuruluğunu Önlemenin 6 Etkili Yolu.

Bu ilaçlar ise genel olarak ağrı kesici ya da depresyon ilaçlarıdır. Bu kuruluğun oluşması ise birtakım olumsuz sonuçlara neden olabilir. Ağız içerisindeki tükürük sindirim ve dişler için önemlidir. Bu durum ise ortaya farklı hastalıklarında çıkmasına neden olabilir. Tabii ki bu ağız kuruluğunu önlemenin yolları da vardır. Burada ağız kuruluğunu önlemenin 6 yolunu sizlerle paylaşacağız.

Ağız Bakımı Yapmak

Ağız Bakımı Yapmak

Ağız bakımı hem dişler hem de ağız içerisindeki tükürük durumu için oldukça önemlidir. Ağız içinin hijyeni oldukça önemli bir yere sahiptir. Bu bakımı yapmak için ise diş macunundan diş fırçasına, bununla birlikte ağız gargarasına kadar kaliteli ürünleri tercih etmek önemlidir. Düzenli aralıklarla yapmak ağız içi kuruluğunu önleyecektir. Bu konuda bir bilgisi olmayanlar ise bir hekime başvurmalıdır.

sisal

Bol Bol Su Tüketmek

Bol Bol Su Tüketmek

Su insan vücudu için oldukça önemli bir yere sahiptir. Aynı şekilde ağız kuruluğunu önlemenin yollarından biri olarak da karşımıza çıkar. Bol su tüketmek ve su ile gargara yapmak ağız kuruluğunu önler.

Tütün ve Alkol Ürünlerinden Uzak Durmak

Tütün ve Alkol Ürünlerinden Uzak Durmak

Tütün ve alkol ağzınızdaki tükürük akışını yavaşlatır. Bu durum ise ağız kuruluğuna neden olur. Bu nedenle alkol ve tütün tüketiminden uzak durmak ağız kuruluğunu önleyecektir.

Şekersiz Sakız ya da Akide Şekerleri Tüketmek

Şekersiz Sakız ya da Akide Şekerleri Tüketmek

Şekersiz sakız ve akide şekerlerini yanınızda bulundurup arada bir tüketerek ağız içindeki tükürük akışını arttırmak kolaylaşacaktır. Bu durum ağzınızın nemli olmasını sağlar.

Evde Nemlendirici Bulundurmak

Evde Nemlendirici Bulundurmak

Evinizde nemlendirici bulundurarak ortamda yer alan havanın kuru olması önlenir. Bu şekilde nefes alıp verirken ağız kuruluğu oluşmaz.

Bitkisel Çaylar veya Karışımlar Tüketmek

Bitkisel Çaylar veya Karışımlar Tüketmek

Evde doğal yollarla ağız kuruluğunu önlemek mümkündür. Yeşil çay, papatya çayı, aloe vera suyu ağız kuruluğunu önler.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları