Adım Adım Banka Altın Hesabı Açma
web-sitesi-fiyatlari
Banka altın hesabı açma ülkemizde en çok rağbet gören mevduat ürünüdür. Altın hesabı vadeli ve vadesiz olmak üzere ikiye ayrılıyor.

Banka altın hesabı açma ülkemizde en çok rağbet gören mevduat ürünüdür. Altın hesabı vadeli ve vadesiz olmak üzere ikiye ayrılıyor. Altın hesabı açma işlemleri ister mobil bankacılıktan internet üzeri ister bankadan yapılabilir.

Altın Hesabı Nedir?

Altın Hesabı Nedir?

Altın hesabı vatandaşların birikimleri değerli bir metal olan altından yana kullanmalarıdır. Bu kişiler yatırımlarını altınlarını bankaya yatırarak veya bankadan altın satın alarak gerçekleştirmektedir. Altın hesabı çeyrek veya gram gibi kuyum türlerinin bankaya yatırılmasıyla olduğu gibi anlık kur değerleri ekseninde para karşılığında da açılabilir. Bankadan bankaya değişiklik göstermesine rağmen genellikle en az 10 gr altın olması koşulu ile açılır

sisal

Vadesiz Altın Hesabı

Vadesiz Altın Hesabı

Gelir vergisi veya herhangi bir masraf ödemeden altın alım satım işinizi gerçekleştirebilirsiniz. Seçilen vade oranı ile orantılı olarak altınlar üzerinden belli bir faiz oranı uygulanır. Bu faizle kazanç sağlanmış olunur. Banka altın hesabı açmak oldukça kolay bir işlemdir. Müşterisi olduğunuz bir bankadan altın hesabı açmak Müşterisi olduğunuz bankadan altın hesabı açmak istiyorsanız bunu yapmak kolaydır. Mobil bankacılık, internet bankacılığı, atm, şube, telefon şube kullanarak kolayca istediğiniz altın hesabını açabilirsiniz.

Müşterisi Olmadığınız Bir Bankadan Altın Hesap Açmak

Müşterisi Olmadığınız Bir Bankadan Altın Hesap Açmak

Müşterisi olmadığınız bir bankadan altın hesabı açmak istiyorsanız bunu yapmak için şubeye gitmeniz şart. Şubeye giderken gerekli olan belgeleri hazırladıktan sonra şubeye giderek istediğiniz hesabı açabilirsiniz.

Yeni müşterisi olacağınız bankadan altın hesabı açmak istiyorsanız;

• Nüfus cüzdanı aslı

• İkametgah adresi

• İletişim numarası gerekli olan belgelerdir.

Bu belgeleri altın hesabı alacağınız bankaya sunduktan sonra bir kaç sözleşme imzalamanız gerekecektir. Sözleşmeleri okuyup gerektiği yerde banka çalışanından bilgi almanız faydanıza olacaktır. Sözleşmeler de imzalandıktan sonra artık bir banka altın hesabınız olacaktır.

Bankalardan Altın Hesabı Açmanın Avantajları Nelerdir?

Bankalardan Altın Hesabı Açmanın Avantajları Nelerdir?

Bankadan altın hesabı açarken en uygun yatırım şekli gram altındır. Bunun sebebi gram altında herhangi bir işçilik bulunmuyor ve tam altın çeyrek altında olduğu gibi eski ve yeni tarihli altın gibi bir ayrım bulunmuyor. Altınınızı vadeli olarak yatırmanız ek faiz getirisine de sebep oluyor.

• Ziraat Bankası

• Vakıfbank

• Halk Bankası

• Akbank

• Garanti Bankası

• Kuveyt Türk

• Yapı Kredi

• İş Bankası

Banka Altın Hesabı Nasıl Kapatılır?

Banka Altın Hesabı Nasıl Kapatılır?

Altın hesabınızı kapatmayı düşünüyorsanız öncelikle altınlarınızı herhangi bir para birimine dönüştürmeniz gerekiyor. Bu işlemden sonra atm, şube, telefon şube, internet bankacılığı aracılığı ile kapatabilirsiniz. Fakat vadeli hesabı kapatırken vade tarihine faiz uygulanmaması açısından dikkat etmeniz gerekiyor.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları