5 Adımda Türk Kahvesi
web-sitesi-fiyatlari
Türk kahvesi Türklerin mutfağından dünyaya yayılmış olan ve gerek pişirme şekli ile gerek kullanılan cezvesi ile birçok yabancının ilgi ile takip ettiği lezzetlerden bir tanesidir.

1. Kahve Çekirdeği

Kahve Çekirdeği

Her çekirdek üzerinden Türk kahvesine erişim sağlayabilmek mümkün olsa da her çekirdeğin de kahveye yakışacağı anlamı taşımadığı bilinmelidir. Kahveye en çok yakışan çekirdek türünün Arabica türü olmasının yanı sıra her çekirdek için farklı kavurma işlemlerinin uygulanması gerekir.

2. Cezve Kullanımı

Cezve Kullanımı

Türk kahvesinin tadını bozmayan ve doyum olarak en çok tat alınabilen kahvelere bakıldığı zaman bu kahvelerin hepsinin bakır cezvelerde yapıldığı görülür.Bakır cezveler yapısı gereği Türk kahvelerine eşlik eden araçlardan bir tanesidir.

sisal

3. Su Sıcaklığı

Su Sıcaklığı

Orta sıcaklıkta bir su sıcaklığının olması kahve telvesinin daha rahat açılmasına neden olduğundan ötürü berrak bir su kullanımı ile birlikte sıcaklığının bu derecelerde yani oda ısısında olması kahvenizin daha fazla köpürmesini de sağlar.

4. Isı Kaynağı

Isı Kaynağı

Tüplü ocak kullanılan zamanlara göre artık doğal gaz ocaklarında kahve pişirme işlemi hem uzun zamanlar hem de aynı lezzeti vermediğinden ötürü kahve pişirme makinesi almak ve bu makineyi kullanmak hem ısı ayarı açısından hem de lezzet açısından daha verimlidir.

5. Demlenme

Demlenme

Doğru kahve oranının en iyi şekilde ayarlanabilmesi için tartı kullanılması tavsiye edilir. 8 gr kahveye 60 gr su şeklinde ayarlanan kahvenin en doğru oranlara sahip olarak bol köpüklü olması sağlanabilir. Demlenme sırasında kahvenin kesinlikle karıştırılmaması köpüğünün en üste çıktığı sırada ocaktan alınarak bir kaşık yardımı ile fincanlara pay edilmesi gerekir.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları