45 Günde 10 Kilo Verme Diyeti
web-sitesi-fiyatlari
Kilo vermek için çeşitli yöntemler herkes tarafından denenmekte. Kilo verme sürecine girmek isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken önemli noktalar var.

Bu noktaların hiçbiri atlanmamalıdır. Hızlı ve çok kilo vermekten daha önemli olan; sağlıklı kilo vermektir. 1 kilo yaklaşık 7700 kalori anlamına gelmektedir. 10 kilo vermek için kişinin 77000 kalori yakması gerekmektedir. Kişinin öncelikle sağlık verilerini gözden geçirmesi şarttır. Bu kadar çok kaloriyi 1 ayda yakmak kişinin sağlığını etkileyebilir. Verilen kilodan ziyade, düzenli kilo verme sürecine girebilmek daha mühimdir.

Sağlıksız Diyetlerden Kaçının

Kısa sürelerde yüksek kilolar vermeye odaklı olarak hazırlanmış olan diyetler, genellikle sağlıksız bir beslenmeyi de beraberinde getirir. Kişinin tek yönlü beslenme sunan diyetlere yönelmesi sağlık açısından tavsiye edilmez. Sadece protein gibi diyetlerde vücudun belli bir süre sonra sinyal vermeye başlaması kaçınılmazdır. Bunun için kısa sürede yüksek kilo verme vaadinde olan diyetlerin iyice incelenmesi gerekiyor. Ne olursa olsun, dengeli bir diyet listesini benimsemek çok önemlidir.

sisal

Egzersiz İhmal Edilmemeli

Egzersiz İhmal Edilmemeli

Sadece diyet yaparak kilo vermek o kadar da kolay değildir. Hızlı bir kilo verme isteği varsa, bunun en sağlıklı yolu, diyete eklenecek düzenli egzersizdir. Egzersizler fazla zorlayıcı olmamalıdır. Kişinin spor alışkanlığı yoksa ve yeni başlıyorsa, hafif egzersizlerle başlamalı, sonrasında kademeli olarak yoğunluğu arttırmalıdır. Fitness egzersizleri bir tercih olabilir. Ancak yağ yakımını en hızlı gerçekleştiren kardiyo egzersizleridir. Bu nedenle; diyete başlayan kişinin bisiklet ve yürüyüş gibi egzersizlere yönelmesi doğru olacaktır. Koşu ve yüzme de yine bu yağ yakıcı egzersizler arasında sayılabilir. Her gün düzenli olarak egzersize zaman ayrılmalıdır. Egzersizin 20. dakikasından sonra vücudun yağları yakaya başlayacağı unutulmamalıdır.

Hızla Kilo Verdiren Beslenme Biçimi

Hızla Kilo Verdiren Beslenme Biçimi

Tahıl, makarna, pirinç ve beyaz ekmek gibi beyaz karbonhidratların hiç veya az tüketilmesi ilk kuraldır. Hiç tüketilmemesi en güvenli yol olsa da, egzersizden ortalama 2 saat sonra tüketilebilir. Sık ve az yemek yemek en doğru yoldur. Kapsamlı beslenme tercih edilmelidir. Vücudun ihtiyacı olan her şeyden biraz alınmalıdır. Protein olarak yumurta mutlaka tüketilmelidir. Yine protein grubunda sağlıklı beyaz et ve kırmızı ete her zaman yer verilmelidir. Kasların beslenmesi için bu şarttır. Mercimek ve fasulye gibi baklagiller yine öğünlerin bazılarında bulunmalıdır. Ispanak başta olmak üzere sebzeler de karışık olarak bolca tüketilmelidir. Pişirilme sırasında zeytinyağı tercih edilmelidir. Meyvelere ara öğünlerde ağırlık verilebilir. Hızlı kilo vermek adına yağ depolanmaması için günde 8 öğün olarak az ve sık beslenilebilir. Bu kadar sık öğün almak istemeyenler 4 ve 6 öğün arasında bir tercih yapabilir. Egzersizler aksatılmadığı takdirde, sık ve az, dengeli beslenme ile kısa sürede kilo verilebilir.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları