Youtube İzlenme Süresi İyileştirme Nasıl Sağlanır?
web-sitesi-fiyatlari
Youtube izlenme süresi iyileştirme hakkında yapılan araştırma ve çalışmalar etkin bir pazarlamanın en etkili aracıdır.

Video içeriklerindeki popülerleşme ile Youtube platformunda yer alan videoların izlenme süresi oldukça artmıştır. Youtube videolarının izlenme süreleri markaların, firmaların, işletmelerin, kişilerin Youtube kanallarındaki performansını ölçmek için önemli bir metrik konumuna gelmiştir. Önemli bir pazarlama aracı haline gelen videoların izlenme sürelerinin artırılması da kişisel ve marka bazlı pazarlama yapan kanallar için geliştirilmesi gereken bir kriterdir. Youtube izlenme süresi iyileştirme hakkında yapılan araştırma ve çalışmalar etkin bir pazarlamanın en etkili aracıdır.

İzlenme Süresi İyileştirme Neden Önemlidir?

Youtube kanallarında yer alan videoların az izlenme süreleri kullanıcıların ve potansiyel müşterilerin videodan memnun olmadıklarının bir göstergesidir. Videoların kalitesi ve arama sorgusundaki sıralamada da video izlenme süreleri göz önüne alınır. Youtube izlenme süresi iyileştirme sayesinde, markalar daha üst sıralarda yer alıp Youtube sayfalarında görünürlükleri artarken daha verimli bir pazarlama stratejisini oluşturmaktadırlar.

Youtube İzlenme Süreleri Artırmak İçin Yapılması Gerekenler

Youtube İzlenme Süreleri Artırmak İçin Yapılması Gerekenler

Youtube izlenme süresi iyileştirme yolunda yapılacak çalışmalar bu platformdaki kullanıcıların ilgili videoları daha çok izlenmesine neden olacak, böylelikle kişisel marka ve firmaların tanınırlığı artacaktır. Özenli çalışmalar süratle kitleselleşerek dikkate değer bir ilgi düzeyine ulaşabilir.

Videoların izlenme süresinin artmasında şu noktalara dikkat edilmelidir:

1- Videoların kalitesini arttırmak

2- Tık avcılığı gibi yöntemlerle kullanıcıyı kandırmamak

3- İlk 15 saniyenin önemi

4- Başlık ve öne çıkan görsellerin çekiciliği

5- Anahtar kelimeler dikkate alınarak içerik üretimi

Bu noktalar dikkate alınarak üretilen video içerikleri ile çarpıcı ve izlenme süreleri uzun videoların ilgi çekmesi sağlanabilir.

sisal

Videoların Kalitesi ve İlk 15 Saniyenin Önemi

Videoların hem içerik hem de ses ve görüntü kalitesi arttırılmalıdır, içerik ilgi çekici olsa bile düşük ses ve görüntü kalitesi izleyicilerin video izleme sürelerini önemli oranda düşürür. Hedef kitlenin içerik beklentileri dikkate alınırken, mesajın düzgün ve estetik biçimde sunulması da önem kazanmaktadır.

Birçok kanal pazarlama stratejileri içinde video izlenme sayılarını arttırmak için tık avcılığı denilen yöntemleri kullanır. Kullanıcıları kandırmak, sayıların artıyor olması gibi gözükürken, video izlenme sürelerinin kısa kalmasına neden olur. Beklediği içerikle karşılaşmayan kullanıcı videoları sonuna kadar seyretmeyecek bu da video izlenme sürelerini kısaltacaktır. Anahtar kelimelerin doğru seçilmesi ve anahtar kelime dikkate alınarak seçilen içerik üretimi kullanıcıların ilgi alanına giren konulardaki videoların daha uzun izlenmesine neden olur.

Başlık ve Öne Çıkan Görsel Seçimi

Videoların arama sorgularında gözüken başlıkları ve öne çıkan görselleri özenle seçilmeli ve içerikle bağlantılı olmalıdır Video başlığı, etiketler, açıklamalar özenle yazılmalı, içeriğe uygun çarpıcı bir görsel seçilmelidir. Bu sayede video seyretmek isteyen kullanıcıların dikkati çekilmiş olur, video izlenme süreleri artar.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları