Vladimir Putin'in 830 Milyon TL'lik Füze Korumalı Limuzini!
web-sitesi-fiyatlari
Putin'in neredeyse milyar lira harcayarak yaptırdığı bu kalenin kapı kalınlığının 45 cm olduğu dedikodular arasında.

830 Milyon TL Değerindeki Füze Savunmalı Limuzin!

830 Milyon TL Değerindeki Füze Savunmalı Limuzin!

Günümüzde Suriye olayları ile birlikte oldukça sık gündeme gelen ve Amerika ile aralarındaki serin tartışmalar yüzünden Türk halkının da sempatisini kazanan Putin, bütün dünyayı şok edecek o kadar ekonomik dalgalanmalara rağmen tam 194 Milyon Dolar yani yaklaşık (kur4.28) 830 Milyon TL değerindeki limuzininin 5 yıllık üretimi tamamlandı ve kullanımına başladı.

 

Putin'in dünya liderleri arasında şüphesiz yeri büyük ve süper güç olan Rusya'nın ekonomisi göze alındığında Putin'e harcanan bu para ciddi bir rakam değil gibi görünüyor ancak böylesine pahalı bir oyuncağa gerçekten gerek var mıydı? 

Putin Suikastten mi Korkuyor?

Putin Suikastten mi Korkuyor?

Mart 2018 tarihinde yeniden Rusya Başkanı Putin seçilmesi daha yeni bir düzenin oluşturulacağı hakkında bazı ipuçları vermekte. Sağlık Bakanı'ndan, Milli Savunma Bakanı'na kadar çoğu bakan 2017 - 2018 aralığında istifalarını verdiler ve Rusya'da günümüzde bazı sebeplerden ötürü iç karışıklıklar artmış durumda. Yerel problemleri çözmekte şiddeti esirgemeyen Putin yönetimi daha önce Putin'in "silah kullanmayanlar savaş çıktığında kalem defter fırlatırlar!" sözü ile de bu yönlerini gündeme getirmişlerdi. 

830 Milyon TL'lik Füze Geçirmeyen Limuzinin Özellikleri!

830 Milyon TL'lik Füze Geçirmeyen Limuzinin Özellikleri!

İsminin Kortej olduğu kesinleşen bu limuzinin fikri ortaya çıktıktan sonra Rusya Otomobil ve Motorlar Araştırma Enstitüsü bir tasarım hazırlamış ve Vladimir'in önüne sunmuştu. Putin tam da bu şekilde bir araç istediğini belirterek projeyi kabul etmişti. O günden bu güne uğruna 830 Milyon TL harcanan füze geçirmeyen bu tekerlekli kale daha ileri teknolojiler ile donatılmaya hızla devam etmekte. Öncelikle 600 beygir gücündeki V8 motoru değiştirilerek Putin'in özel isteği doğrultusunda 850 beygirlik V12 motor takılacak.

 

Önceki yıllarda Barrack Obama'nın 30 cm kalınlığındaki kapılara sahip özel aracı konuşuluyordu ancak Putin'in neredeyse milyar lira harcayarak yaptırdığı bu kalenin kapı kalınlığının 45 cm olduğu dedikodular arasında. Üstelik 8 kat kurşun geçirmez cam kalınlığındaki ön, arka ve kapı camlarının füzelere bile dayanıklı olacağı, çıkan en büyük dedikodular arasında ve kesinleşen bilgiler içerisinde. Putin ilerleyen yıllarda dış ülkelere de bir alt modellerini ve aynı modellerini satacağanı duyurduğu bu aracı isterlerse tasarımları ile birlikte vereceğini ve geliştirme özgürlüklerinin ülkelerin kendi üzerinde olduğuna değindi. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları