Üç Kafadar Girişimci Chad Hurley, Steve Chen ve Jawed Karim
web-sitesi-fiyatlari
Üç kafadar girişimci chad hurley steve chen ve jawed karim adı duyulunca herhangi bir şey hatırlanmaması ya da tanınmamaları çok doğal bir olay olarak görülebilir.

Öncelikle üç kafadar girişimci chad hurley steve chen ve jawed karim adı duyulunca herhangi bir şey hatırlanmaması ya da tanınmamaları çok doğal bir olay olarak görülebilir. Peki, Youtube dersek? Evet, bu üç isim 2015 yılında hayatımıza giren ve tüm dünyada en çok kullanılan platformlardan olan Youtube web sitesinin kurucularıdır. Günümüzde Youtube platformu üzerinden her gün binlerce insan video paylaşımı yapıp milyarlarca insanın beğenisine sunuyor. Böyle popüler bir platformun kurucularına ve bu işe nasıl başladıklarına dair kısa bir bilgilendirme yapmakta fayda var.

Chad Hurley Kimdir?

Chad Hurley Kimdir?

21 Temmuz 1977 doğumlu olan Chad Hurley evli ve iki çocuk babasıdır. İki arkadaşıyla beraber kurduğu Youtube'un eş kurucusu ve eski CEO'sudur. Aynı zamanda bugün hepimizin bildiği ve birçoğumuzun kullandığı Paypal şirketinin de logosunu tasarlayan kişi olduğunu söyleyebiliriz.

sisal

Steve Chen Kimdir?

Steve Chen Kimdir?

25 Ağustos 1978 doğumlu olan Steve Chen'de aynı Chad Hurley gibi evli ve iki çocuk babasıdır. Paypal'de çalışırken Chad Hurley ve Jawed Karim ile tanışması sonucu 2005 yılında Youtube platformunu kuran kişilerden biridir. Steve Chen bu platformda baş teknoloji sorumlusu pozisyonunda yer aldı.

Peki, Steve Chen'in kurucu olduğu platformları sıralarsak;

• Youtube,

• AVOS,

• MixBit olarak söylenebilir.

Jawed Karim Kimdir?

Jawed Karim Kimdir?

1 Ocak 1979 yılında doğan Jawed Karim bir bilgisayar bilimcisi aynı zamanda da girişimcidir. Youtube kurulduktan sonra atılan ilk video olan "Me at the Zoo" videosunu yükleyen kişi de ta kendisidir. Bu platformu kurup geliştirdikten sonra eğitimine devam eden Jawed Karim Youtube'a danışmanlık yaptı. Eğitimini seçtiği için diğer kurucu ortaklara oranla da daha az pay sahibi oldu. Bu küçük ortaklığından dolayı belirli bir döneme kadar çok fazla tanınan bir isim değildi.

Bu üç kafadarın tanışması Paypal şirketinde çalıştıkları zamana kadar dayanıyor. Burada tanışan üçlü el kamerası ile çektikleri videoları başkalarına da göndermek istiyorlardı fakat elektronik posta kutuları küçük, video boyutları büyük olduğu için zorlanıyorlardı. Bir gün otururlarken Jawed Karim'in videolarını internet ortamında paylaşma fikri hepsine cazip geldi ve böylece Youtube'un temelleri atılmış oldu. Bu sayede günümüzde en çok kullanılan platformlardan birini hayatımıza dahil etmiş oldular.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları