SEO Firmaları - Hangi Firmayı Tercih Etmeli?
web-sitesi-fiyatlari
Web siteniz ve reklamlarınız daha fazla bireye ulaşsın, tıklanma ve ziyaretçi sayınız artsın istiyorsanız, daha fazla vakit kaybetmeden SEO firmalarının birinden destek almalısınız.

Bu firmalar arama motoru optimizasyonu dedikleri uygulama ile sitenizi Google, Yandex gibi arama motorlarında üst sıralara çıkarıyorlar ve popülaritenizi artırarak sizlere güvenilirlik, tanınırlık ve prestij katıyorlar.

 

Hangi Firmayı Tercih Etmeli?

Hangi Firmayı Tercih Etmeli?

Şirketiniz için bir SEO firması seçeceğiniz zaman dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar var. Öncelikle firmanın sizlere verebileceği hizmetleri incemelisiniz. Search Engine Optimization uygulamalarının tümünü müşterilerine verebilen bir firma ile anlaşmakta fayda var. Bunun haricinde analiz ve raporlama kısmına göz atmalısınız. Sizlere vaat edilen raporların periyodunu, kalitesini ve güvenilirliğini tartmalısınız. Firma bu süzgeçlerden geçirildikten sonra referanslarına göz atılabilir. Daha önce kimlerle iş yaptığı ve hangi başarılara sahip olduğu sizlere bir önbilgi verecektir. Son olarak elbette fiyatta anlaşma sağlanmalıdır. Geniş bir perspektiften bakıldığında bu uygulamaya zaten şirketin reklam hacmini yükseltmek yani netice itibari ile daha fazla kazanç elde etmek için başvurulmaktadır. Hal böyle iken arama motoru optimizasyonuna gereğinden fazla para harcamak pek akıllıca olmayacaktır. Peki bu optimizasyon uygulamaları nasıl sürdürülüyor?

sisal

Optimizasyon Süreçleri ve Raporlama

Web sitenizde bulunan kelimelerin analizi, anahtar kelime analizi ve anahtar kelime tavsiyeleri söylenebilir. Sonrasında analizler neticesinde elde edilen verilere göre optimizasyona başlanır. Page Rank denilen sayfa puanının artırılması hedeflenir. Bu hedef ile birlikte aynı zamanda daimi bir kontrol ve takip mekanizması geliştirilir. Ayrıca rekabet içinde bulunduğunuz web sitelerin puanları, durumları, pozisyonları takip edilir. Rakip firmanın reklamlarına ait başarılar ve başarısızlıklar gözlemlenir. Haftalık ve aylık periyotlarla yapılan bu işlemler rapor olarak sizlere sunulur.

Seo İle Farkın Ortada

Web tasarımında kullanmayı düşündüğünüz ağ eğer şehre göre ise, sitenin bir sonraki aşamasında şehir okullar, yerleşim yerleri, kafeler, barlar, restoranlar, parklar, okullar, iş yerleri ve diğer şehirler olmalıdır. Bunlar bu ağın zincirlerini çeşitli ajanslarla birbirine bağlar. Seo’ ya gelecek olursak, seo ‘’ search engine optimization ‘’ yani arama motoru optimizasyonu kelimelerinin baş harflerinden oluşmaktadır. Seo, sıklıkla kullanmış olduğumuz arama motorlarında sitelerin veya herhangi bir sayfanın üst sıralarına çıkarma amaçlı yürütülen bir çalışmayı kapsamaktadır. Eğer sitenizin ya da sayfanızın arama motorlarında en üst listelerde yer almasını istiyorsanız web tasarım Seo’yu kullanabilirsiniz. Çünkü açılımı nedeniyle ‘’ arama motoru optimizasyonu ‘’ sizin istediğiniz işlevi gerçekleştirmek amacıyla yaratılmıştır. Ve sitenizin ya da sayfanızın normal yollarla ulaşamayacağı bir popülariteye ulaşmanıza yarar. Sonuç olarak var olan bu popülerlik zamanla Google’da sıralama artışını da beraberinde getirmektedir.

Seo nasıl yapılır, web site popülaritesi nasıl kazanılır?

Daha önce de belirtmiş olduğumuz gibi SEO bir anlamda doğal bir ün yani popülarite elde etme sanatıdır diyebiliriz. Bu ünü en kolay ve en doğal yollarla elde eden uzmanlar ise SEO uzmanlarıdır. Popülarite yani buna meşhur olmak da diyebiliriz, web dünyası açısından Google’ da en üst sırada listelenmekle doğru orantılı bir artış göstermektedir. Eğer bir ürününüzü ya da sitenizi tanıtmak istiyorsanız web tasarım Seo ‘nun size sunmuş olduğu fırsatlardan biri olan listenin en üstünde yer alma aşamasını kesinlikle elde etmeniz gerekmektedir.

SEO nasıl yapılır ve doğallığın önemi nedir?

SEO çalışmalarında yer alan bireyler için doğallık olmazsa olmaz kelimelerden bir tanesidir.  Google yapmış olduğu sıralamada doğal olmayan yani yapay yollarla listenin başına geçmek isteyen tasarımları anlamaktadır ve bunu popülarite bir yana zarar veren içerikler olarak görüp ona göre sınıflandırmaktadır. Bu nedenle doğallık kurumsal web tasarım seo için oldukça önemli bir aşamadır diyebiliriz. Doğallık algısının yaratılmasındaki en büyük etkenlerden biri ise çeşitliliktir. Bu anlamda tek elden yürütülen işler inandırıcılığını ve doğallığını yitirir.

Başarılı bir SEO stratejisi elde etmek için yapılması gerekenler

Bundan yaklaşık olarak 10 yıl önce birkaç etiket kelime kullanarak arama motorlarının en üst kısmında yer alabilirdiniz. Fakat artık günümüz dünyasında internet üzerinden birçok algoritma oluşturulmuş olması nedeni ile bu pek mümkün olmayacaktır. Bunu elde etmek için ise 4 adımdan oluşan bir seo stratejisi kullanmanız gerekmektedir. Web tasarım istanbul firmalarına güzel kazanç sağlamarı için seo palanlaması yapmayı sağlatır.

Strateji

 Bir strateji oluşturmak için sorunu anlamanız öncelikli olan hedefiniz olmalıdır. Amaç ve hedeflerinizin, hedef kitlenizin ve rakiplerinizin farkında olmanız gerekmektedir. Tüm bunlara ulaşabilmek için ise kelime araştırma, içerik ve dönüşüm denetimi, seo denetimi hakkında bilgi edinmeniz gerekmektedir.

 

Dönüşüm

İş dönüşüm safhasına geldiğinde dönüşüm denetimi, içerik stratejisi ve açılış sayfası optimizasyonlarını kullanmanızı tavsiye ederiz. Bir web sitesinden ulaşmak istediğiniz kitleye ulaşmak o kadar kolay değildir. Bu aşamayı da halletmek için az önce sizinle paylaşmış olduğumuz aşamaları kullanmanız yeterli olacaktır.

İçeriği oluştururken dikkat etmeniz gereken unsurları sizin için şöyle sıralayabiliriz

Blog içerikleri

Viral içerikler

Kılavuzlar, e - kitaplar ve eğitim kaynakları

Açılış ve satış sayfaları

Görsel içerik ( fotoğraflar vb. )

Video içerik ( vloglar vb. )

Kopya – çalıntı içerik

Basın bültenleri

Metin ve görüntülü resimler

Podcastler

Webinarler ve slaytlar

Optimizasyon

 

Optimizasyon için gerekli olan unsurlar ise başlı başına şöyledir.

 

  • Sayfa içi SEO
  • İçerik optimizasyonu
  • Sosyal medya optimizasyonu

Seo Fiyatları Ne Kadar?

Search Engine Optimisation ifadesinin kısaltılmışı olan SEO kelime anlamı olarak arama motoru optimasyonu anlamına gelmektedir. İnternette sitenizi arama motorları içerisinde görünür kılmak kolay bir iş değildir. Her geçen saniye yeni bir sitenin kurulduğu ve yayına girdiği unutulmamalıdır. Sitenizin arama motorları içerisindeki görünürlüğünü sağlamak için ayarlarının doğru bir biçimde yapılması gerekmektedir. Doğru şekilde ayarlama yapılması sitenizi arama motorunda üst sıralara taşıyacaktır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

  • Arama motoru için anahtar kelime seçerken sitenizi ifade edecek sözcüklerden seçmeye özen gösterin.
  • Açıklama kısmına yazacağınız 160 karakterlik metin okuyucuların siteniz hakkında fikir sahibi olmasını sağlar. Kullanıcılar bu metni okuyarak sitenizi kullanıp kullanmamaya karar verir.
  • Hizmet alacağınız şirketi iyi araştırmanızı tavsiye ediyoruz. Mesela o sitenin anahtar kelimesinin herhangi bir arama motorunda ilk sıralarda olup olmadığına bakabilirsiniz.

Fiyatlar Hangi Aralıkta Yer Alıyor?

Bu hizmeti veren pek çok şirket bulunmaktadır. Önemli olan bu şirketler arasında en başarılı olanı bulup onu tercih etmektir. Bu şirketlerin başarılarını ise anahtar kelimelerinin arama motorlarında kaçıncı sırada olduğuna bakıp anlayabilirsiniz. Her şirket fiyat konusunda farklı indirimlerde bulunmaktadır. Seo fiyatları ortalama olarak 2500 TL den başlayarak 10000 TL’ye kadar gitmektedir. Bazı şirketler plus, enterprıse, maksimum, platınum gibi paketler yapmaktadırlar. Bu paketlerle müşterilere ortalama olarak %10 ila %20 arasında bir indirim sağlanmaktadır. Aylık, 6 aylık veya yıllık olarak çalışma fiyatları bulunmaktadır. Danışman seçerken rekabet gücüne, anahtar kelimelere, sitenizin yükselme garantisine, siteniz için gerekli analizlerin yapılmasına( link building analizi, sektör ve rakip analizi vs.), sektörel tanıtım yazılarına dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Sitenizin arama motorlarında ne kadar ön sıralara gelmesini istiyorsanız o kadar tecrübeli bir eleman seçmelisiniz.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları