Protein Tozu Zararlı Mıdır
web-sitesi-fiyatlari
Televizyonda ya da gerçek hayatta gördüğümüz bildiğimiz birçok sporcunun protein tozu kullandıkları bilinmektedir.

Protein Tozu Nedir

Televizyonda ya da gerçek hayatta gördüğümüz bildiğimiz birçok sporcunun protein tozu kullandıkları bilinmektedir. Protein tozu, peynir altı suyu tozundan üretilirler. Sanılanın aksine kimyasal ve estetik bir madde değildir. Son derece doğal ve zararsızdır. Yapılarında yüksek oranda protein içerdiği için sporcuların hızlı bir şekilde kas kütlesi kazanmasına yardımcı olur. 

     Protein vücudumuzun yapı taşlarından birisidir. Hücreler sürekli yenilenip geliştiği için vücudun böyle besinlere ihtiyacı olacaktır.  Genellikle antrenman öncesi veya antrenman sonrası kullanmak için uygundur. Bazı sporcular ise güne enerjik başlamak için sabah uyandıklarında kullanmayı tercih ederler. Protein tozunun birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Bunlar; whey konsantresi, kazein proteini, whey izolesi, hidrolize protein, soya proteini, süt proteini izolesi ve yumurta albüminidir. 

Protein Tozunun Zararları

Protein tozları vücut geliştiriciler tarafından oldukça sık kullanılan bir ek takviyedir. Bir çok ülkede kullanımının yasak olması, acaba protein tozu zararlı mı sorusunu akıllara getirmektedir. Düzenli ve doğru kullanıldığı takdirde hem sporcuların kas gelişimleri üst düzey olmuş hem de hiçbir şekilde zararı görülmemiştir. Protein tozları amacı dahilinde kullanıldığı sürece insan vücuduna hiçbir zararı yoktur. Bir insanın kas gelişimi için 0,9-1.5 gr kadar protein tüketmesi gerekir. Eğer gün içinde bu kadar protein normal yollardan alınamıyorsa protein tozları kullanarak bu eksik kapatılmaya çalışılır. Bu noktadaki unutulmaması gereken şey protein tozunun tek bir öğün olarak kullanılmamasıdır. Protein tozu ek bir besindir. Öğün olarak değil de takviye olarak kullanıldığı takdirde insan vücuduna bir zararı olmayacaktır. 

     Protein tozunun sürekli kullanımı böbrek taşına neden olabileceği gibi karaciğeri de yorabilir. Bu yüzden 6 aylık protein tozu kullanımından sonra 1-2 ay protein tozu kullanmaya ara vermelisiniz. 

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları