Otomobili Vurdurarak Çalıştırmak Zarar Verir Mi?
web-sitesi-fiyatlari
Araç sahiplerinin merak ettiği Otomobili Vurdurarak Çalıştırmak Zarar Verir Mi? Sorusunun cevabını sizler için araştırdık.

Her araç sahibinin otomobili vurdurarak çalıştırmak zarar verir mi? Sorusunun cevabını bilmesi gerekir.

Otomobil Vurdurmak Ne Demek?

Otomobil Vurdurmak Ne Demek?

Araç vurdurmak; çalışmayan araçlarda aracı itekleyerek çalıştırılmak için yapılır. Araç sahipleri gerekli hallerde sıklıkla araç vurdurma yöntemini denerler. Araç öncelikle ikinci vitese atılır. Ayak debriyajdan biraz daha sert bir şekilde çekilir. Vurdurma yapılır. Araç çalışmaya başladığında debriyaj kontrolü yapılarak aracın istop etmemesi sağlanır. Bu yöntem özellikle deneyimli sürücüler tarafından kolayca yapılabilir.

sisal

Hangi Durumlarda Otomobil Vurdurulur?

Hangi Durumlarda Otomobil Vurdurulur?

Otomobil her hangi bir nedenden dolayı çalışmadığı durumlarda vurdurma yöntemi tercih edilir. Sorunsuz ve normal bir şekilde çalışan bir araçta vurdurma hareketi marş dinamosu yapar. Yani bu işlem marş dinamosu tarafından sağlanır. Böylece hareketin şanzımana iletilmesi ile beraber tekerlekler dönemeye başlar. Dolayısıyla araç hareket eder. Yani; aracın tekerleğinin dönmesi aks mili ve debriyaj baskı balatası sayesinde gerçekleşmiş olur. Araçlarda sistem bir bütün olarak düşünülmelidir. Sistem, bir zincirin halkası gibidir.

Bu halkalardan biri ya da bir kaçı görevini yerine getiremediği taktirde araç çalışmaz. Bazen de düzensiz çalışarak birçok sorunu beraberinde getirir. Bu nedenle sistemin halkalarında biri bozulduğunda yukarıda belirtilen işlevler yapılamayacağı için araç vurdurma yöntemine başvurulur. Elbette, bunun önüne geçilebilmesi için araç sahiplerinin araçlarını düzenli olarak bakıma götürmeleri gerekir. Böylece olabilecek sorunların da önüne geçilebilir.

Otomobil Vurdurmanın Otomobile Zararı Olur Mu?

Otomobil Vurdurmanın Otomobile Zararı Olur Mu?

Otomobiller için bazı yöntemler belli zararlara yol açabilir. Bu konuda otomobilin yeni nesil mi eski nesil mi olduğu da oldukça önemli. Yeni nesil araçlarda vurdurma yöntemi zararlıdır. Yeni nesil araçlarda katalitik konvertörler vardır. Bunlar aracın vurdurulmasına karşıdır. Bunun nedeni; aracın vurdurulması sırasında katalitik konvertörlere fazla miktarda yanmamış yakıt gider. Bu da konvertörün yapısını bozar. Dolayısıyla aracında katalitik konvertörler olanlar araçlarını vurdurma yöntemini kullanmamaları gerekir.

Bazı araç modellerinde ise araç vurdurma, motorun kilitlenmesine sebebiyet verebilir. Yeni nesil araçlar elektrikle çalıştığı için parça sayısı da çoktur. Vurdurma yöntemiyle çalıştırmak istediklerinde alternatörler yeteri kadar elektrik üretmezler. Buna bağlı olarak da araç çalışmaz. Tüm bu bilgilere ek olarak özellikle otomatik vites ve dizel araçlarda vurdurma yönteminin zararlı olduğunun belirtilmesi gerekir.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları