Otomobil Camlarının Buğulanmasını Nasıl Önleriz?
web-sitesi-fiyatlari
Araç kullanan insanların çoğu zaman yaşadığı en büyük sıkıntılardan birisi otomobil camlarının buğulanması olayıdır.

Araç kullanan insanların çoğu zaman yaşadığı en büyük sıkıntılardan birisi otomobil camlarının buğulanması olayıdır. Meydana gelen bu durum, bazen araç dururken bazen de hareket halindeyken olabilmektedir. Araba camlarının buğulanması, birçok olumsuzluğu da beraberinde getirebilir.

Olası kaza durumlarından korunmak için, araç hareket halindeyken ya da durağan halindeyken son derece dikkat edilmelidir. Özellikle kış mevsimlerde başa gelen bu sorun, şoförlerin görüş mesafesini kısıtlamaktadır. Görüş mesafesinin kısıtlanmasıyla da kazalar meydana gelebilmektedir.

Arabalardaki Cam Buğulanması

Arabalardaki Cam Buğulanması

Arabalarda oluşan buğulanmaların sebebi, sıcak ve soğuğun aynı anda karşılaşmasından kaynaklanmaktadır. Karşı karşıya gelen bu iki sıcaklık farkı çoksa, otomobil camlarında buğu oluşma ihtimalide o kadar çok olacaktır. Kış mevsiminde dışarıdaki soğuk hava, arabanın içindeki sıcak havayla karşılaştığında camlar iki havanın etkisiyle buğulanmaya başlayacaktır. Buna ek olarak aynı durum yaz aylarında da meydana gelebilmektedir. Dışarıda oluşan sıcak hava, arabada çalışan klimanın etkisiyle oluşmuş soğuk havayla karşılaştığında da buğulanmalar oluşacaktır.

sisal

Araç Camlarının Buğulanma Nedenleri

Otomobil camlarının buğulanması ile ilgili oluşabilecek buğunun zamanını bilemezsiniz. Bazen araç seyir halindeyken, bazen de araba dururken buğular oluşabilmektedir. Özellikle kış aylarında kendini gösteren bu olayla nasıl baş edeceğinizi bilmiyorsanız, öncelikle aracınız ne durumlarda buğulandığını iyi bir şekilde gözlemlemeniz gerekmektedir.

Aracınız ilk hareket ettiği anda buğulanıyorsa, öncelikle durumun sıcaklıktan kaynaklandığını bilmelisiniz. Bunun çözümü için de aracınızın sıcaklığını sürekli kontrol etmeniz önerilmektedir. Aracınızdaki hava akımı için, yukarıda önerildiği gibi, arabanızın içerisini küçük hareketlerle havalandırarak farkın azalmasına katkıda bulunarak, buğulanmalardan kurtulabilirsiniz.

Araç Buğulanmasını Engellemek İçin Ne Yapılır?

Otomobil camlarının buğulanması sorunu başınıza geldiği zaman, bazı önlemleri almakta fayda vardır. Fakat önlemlere ne kadar dikkat etseniz de, hava sıcaklık farkı varsa buğulanma kaçınılmaz olacaktır. Ayrıca araçlarınızda bulunan kaloriferi açarak da buğulanmayı engelleyebilirsiniz. Bu durumda önerilen şeylerden diğer biriside, araçtaki güneşliklerin indirilerek, buğulanmanın giderilmesidir.

Ayrıca otomobilinizdeki buğulanmaları engellemek için diğer bir yapılan işlem ise buğu önleyici sprey kullanımıdır. İyi neticeler almak için kullanımına uygun bir şekilde yapılması gerekmektedir. Buğu önleyici sprey kullanırken, otomobilinizin içinin kuru olması gerekmektedir. Otomobilinizin camlarının buğulu olmadığı zaman bu spreyi kullanmalısınız ve ardından silmelisiniz. Anlatılan şekilde kullanıldığında sprey, 3-4 gün içerisinde etkisini gösterecektir.

En Son Yapılacaklar

Buna ek olarak aracınızın kaloriferi de buğulanmalara sebep olabilmektedir. Normal şartlarda buğulanmalar gayet olağan görülür fakat sürekli buğulanmayla karşılaşıyorsanız bunun kaloriferle ya da motorla ilgili bir sıkıntı olduğunu unutmayın. Aracınız ile ilgili profesyonel bir destek alabilirsiniz.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları