Nikola Tesla Olmasaydı
web-sitesi-fiyatlari
İşin o aşırı ileri kısımları olan teknolojik gelişmeler, uzay sanayi, süper bilgisayarlar gibi kısımlarını hiç olaya katmadan, en temel ihtiyaçlarımızdan başlayalım.

Artık uzay çağındayız. Teknoloji – bilgisayar çağı geride kaldı. Ve artık dünyanın ömrünün kısaldığını, tükenmeye yakın olduğunu duyuyoruz – öğreniyoruz. Teknolojimiz artık başka bir gezegende yaşayabileceğimiz bir seviyeye geldi. Yapay yer çekimi oluşturabilecek seviyede bir teknolojimiz var. Bu gün elimizin altında olan teknoloji dediğimiz geliştirmelerin %90 lık bir kısmı elektrik ile ve ya elektrik odaklı çalışmakta. Peki ya elektriğin mucidi Nikola Tesla hiç olmasaydı, ya da elektriği bulmasaydı, bu gün dünya ne halde olurdu?

sisal

Elektrikler Gider, Medeniyet Ölür

İşin o aşırı ileri kısımları olan teknolojik gelişmeler, uzay sanayi, süper bilgisayarlar gibi kısımlarını hiç olaya katmadan, en temel ihtiyaçlarımızdan başlayalım. Her şeyden önce eğer elektrik keşfedilmemiş olsaydı, evlerimizde aydınlatma olarak ateşten yararlanacaktık. Hatta yaşadığımız bu evler bu kadar büyük ve heybetli de olmayacaktı belki çünkü inşaatlarda kullanılan bütün ağır iş makineleri, fabrikalarda robotlar tarafından üretilip birleştirilmektedir. O robotların üretilmesinde, dizaynında kullanılan bilgisayarlar elektrik ile çalışmakta. Evimizde ki televizyonlarımız, bilgisayarlarımız, telefonlarımız, çamaşır bulaşık makinelerimiz bunların hiç biri olmayacaktı. Tıpkı eski devirlerde olduğu gibi insanlar birbirleri ile mektuplar aracılığı ile haberleşmek zorunda kalacaktı. Arabalar belki olacaktı ama bu gün gördüğümüz o muhteşem dizaynlı kusursuz araçlar olmayacaktı. Trenler, uçaklar bunların hiçbiri olmayacaktı çünkü hepsinin temelinde yatan şey ; teknoloji. Teknoloji ise, günümüz standartları ve şartları içerisinde elektrik olmadan bir anlam ifade edememekte.

Belki 1900' de Olurduk

Eğer Nikola Tesla elektriği keşfetmeseydi, şu an biz 1900 hatta belki daha da öncelerin teknolojisine sahip bir cemiyette yaşıyor olacaktık. Tabi ki burada 1900 çok iyimser bir tarih. Elektrik günümüzde artık doğada bulunan 4 element olan ateş, su, toprak ve hava kadar değerli ve önemli bir hal almış durumda.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları