Mide Bulantısına İyi Gelecek Doğal Yollar
web-sitesi-fiyatlari
Mide bulantısı, her insanın mutlaka yaşadığı, hayatında birçok kez karşılaştığı bir rahatsızlıktır.

Çeşitli nedenlerden kaynaklanmaktadır ve neden olduğunu bularak çözüme kavuşturmak mümkündür.  Grip, reflü, migren, hamilelik veya çeşitli sağlık sorunları mide bulantısına yol açabilir. Bulantının olacağı öncesinden belirti vermeye başlar, bazı sinyallerle bulantı başlayacağını anlayabilir ve önlem alabilirsiniz. Mide bulantısını önlemek için doğal yollardan çözüm bulunabilir.

Mide Bulantısı İçin Bitkisel Destekler

Zencefil; Bu bitki mide bulantısı için en etkili bitkilerdendir, çay olarak ya da baharat olarak tüketildiğinde bulantıya iyi gelir. Özellikle seyahat halindeyken mide bulantısı olduğunda zencefilli şeker almak bulantıya çok iyi gelir.

Nane; Nane yaprağı çiğnemek veya çayını tüketmek mide bulantısı için etkilidir. Hoş kokusu ve ferahlatıcı tadıyla nane her ne şekilde tüketilirse tüketilsin mide bulantısına bire bir gelir.

Limon Suyu; Yoğun mide bulantısı yaşadığınızda limon suyu içerek bulantıyı ortadan kaldırabilirsiniz. Bal ile karıştırılarak veya şeker ile karıştırılarak içilen limon suyu bulantıyı giderir.

Kuru soğan; Kuru soğan bulantıyı gideren doğal yollardan biridir, bir çay kaşığı soğan suyunun içine bir çay kaşığı öğütülmüş toz zencefil karıştırarak içebilir ve bulantıdan kurtulabilirsiniz.

Tarçın ve Karanfil; Bir fincan kaynamış suya konulan toz tarçın içildiğinde mide bulantısı geçecektir. Karanfil de yine mide bulantısı ile mücadelede çok iyi bir yöntemdir. Bir fincan kaynamış suda bir çay kaşığı karanfili demleyerek tüketirseniz bulantıdan anında kurtulabilirsiniz.

Mide bulantısı rahatsızlığı yaşadığınız anlarda bu rahatsızlıklardan kurtulana kadar bol miktarda sıvı tüketmek gerekiyor. Midenin rahat sindirim sağlayabilmesi için sıvı tüketimi önemlidir, özellikle kusma varsa sıvı kaybını önlemek için bu önemlidir. Yatarak dinlenmek de bulantıya iyi gelir, dinlenerek enerji toplayabilir ve mikropları yenmek için bu enerjiden faydalanabilirsiniz. Bulantınız olduğunda kesinlikle alkol tüketmemelisiniz.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları