Makyaj Çantasında Olması Gerekenler
web-sitesi-fiyatlari
Makyaj Çantasında Olması Gerekenleri sizler için araştırdık.

Geçmişten günümüze kadar kadınlar dış görünüşüne ve bakımına önem vermiş, yüzyıllar boyunca birçok farklı yollar denenmiştir. Bu yollar yakın günümüze gelene kadar yıllar içerisinde değişime uğramış ve yeni bir yelpazeye sahip olmuştur. Artık kişisel bakım ve makyaj ürünleri kozmetik başlığı altında büyük bir pazar haline dönüşmüştür. Makyaj yapılacak alan için ayrı ayrı ürünler yer almakta, bu ürünler uygulanan bölgenin bakımında ve pürüzsüzleştirilmesinde kullanılmaktadır.

İşte makyaj çantasında olması gerekenler ve olmazsa olmazlar şunlardır;

Göz Farları

Birçok markaya ait göz farları bulunmaktadır. Bu farlar geniş palet seçeneklerine sahiptir. Göz kapağının üzerine sürülür ve göz kapağının renklendirilmesini sağlamaktadır. Genellikle kıyafetle ya da kullanılan rujlarla aynı tonlarda olmasına dikkate edilir. Renk skalalarının genişliği nedeniyle ebatları oldukça büyük olan farlar artık makyaj çantalarına sığacak kadar küçük boylarda da üretilmeye başlanmıştır.

Fondöten ve Fondöten Fırçası

Makyaj yapmadan önce yüzdeki ten eşitsizliğini gidermek için yüze sürülen eşitleyici makyaj ürünüdür. Her kadının fondöten kullanırken dikkat etmesi gereken bazı hususlar vardır. Bu hususlardan en önemlisi ten rengine uygun fondöten seçimi yapılmasıdır. Fondötenin kullanılacak olan tenden ne açık ne de ten renginden daha koyu olmaması gerekmektedir. Fondöten kullanırken bir sünger ya da fırça kullanılması daha pratiktir.

Ruj

Ruj her kadının olmazsa olmazıdır. Parlak ve canlı renkleriyle dudaklara dolgun ve hacimli görünüm kazandırmaktadır. Küçük ve yer kaplamaması en büyük avantajıdır. Geniş renk portföyüne sahip olan rujlar mat, parlak ve yumuşak dokularıyla birçok çeşitte bulunmaktadır.

Rimel

Kirpiklere dolgun ve uzun görünüm kazandıran rimel en çok tercih edilen kozmetik ürünleri arasında yer almaktadır. Kullanılacak olan rimellerin kirpik yapısına uygun olmasına dikkat edilmelidir. Makyaj çantalarının vazgeçilmeyen ürünlerinden biri olan rimel, birçok kirpik yapısına kolaylıkla uyum sağlamaktadır. Göz hacmini daha dolgunlaşmasını ve belirgin bir görünüm almasını sağlamaktadır.

sisal

Eyeliner

Gözleri daha belirgin hale getirmek için kullanılmaktadır. Kadınların en çok tercih ettiği makyaj malzemeleri arasında yer almaktadır. Gözlerin üzerine gelecek şekilde kirpik diplerine ince bir şerit oluşturarak sürülmektedir. Göz yapısının çekik bir görünüme sahip olmasını sağlamaktadır.

Allık

Allıklar; solgun yüzlerde ten rengini canlandırmak için elmacık kemiklerine ve yanaklara sürülmektedir. Birçok rengi bulunan allıklarda genellikle pembemsi ve şeftali tonları yüze canlılık vermektedir. Küçük yapısıyla makyaj çantalarında kolaylıkla taşınmaktadır.

Cilt Tonikleri

Cilt tonikleri yüzün temizlenmesinde kullanılmaktadır. Makyajdan arınmak ve makyajdan artıklarından arınmak için tercih edilmektedir. Yüzdeki gözeneklerin hava alması ve temizlenmesi için her cilt türüne göre farklı içeriklerde tonikler bulunmaktadır. Cilt yapısına göre toniklerin kullanılması önerilmektedir.

Kaş Kalemleri

Seyrek ve açık tonlu kaşlara sahip kadınların kaşlarını kalınlaştırmak ve renk tonunu koyulaştırmak için kullandıkları kalemlerdir.

Göz Altı Kapatıcıları

Gözaltı renkleri ten renklerinden oldukça koyudur. Bunun için özel kapatıcılara ve renk eşitleyicilere ihtiyaç duyulmaktadır. Göz kapatıcılar can kurtarıcı olabilir. Makyaj yapılmadan önce gözaltı morluklarının kapatılması için gözaltı kapatıcılar oldukça önemlidir. Kremsi dokusuyla gözaltına yedirilmesi oldukça kolaydır.

Dudak Kalemleri

Rujlardan sonra en çok tercih edilen dudak bakım ürünlerinden birisi de dudak kalemleridir. Bu kalemlerin rujlara oranla kalıcılığı daha uzun sürmektedir. Dudak kalemlerinin rujlara göre dokuları ve renkleri oldukça mattır.

Pudra

Pudralar kadınların makyaj çantalarının adeta demir başı gibidir. Yapılan makyajların dağılmaması ve sabitlenmesi için kullanılan pudraların birçok dokuda çeşidi bulunmaktadır.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları