Kurumsal Web Tasarımın Önemi ve Temel Gereklilikleri
web-sitesi-fiyatlari
Firmanın marka değerinin yaratılması en az üretilen ürün veya hizmetin pazarlanabilmesi kadar önemli bir meseledir.

Firmanın marka değerinin yaratılması en az üretilen ürün veya hizmetin pazarlanabilmesi kadar önemli bir meseledir. Marka değeri, bir kalite algısının yaratılmasını sağlayacaktır. Bu durumda firmanız, ürettiğiniz ürün veya hizmet söz konusu olduğunda akla gelen firmalardan biri hâline gelecektir. Bunu sağlayabilmek görüldüğü kadar zor olmasa da ciddi anlamda çaba gerektirir. Bunun için öncelikle kamuoyuyla iletişimin kurulması ve halkla ilişkiler çalışmalarının uzmanlıkla yürütülmesi gerekir. Kamuoyuyla kurulan ilişkilerin sağlamlığı firmanın prestij kazanmasına ve sonuç olarak bir marka değerine sahip olmasına yardımcı olacaktır. Günümüzde kitlelerle iletişimin yolu internetten geçmektedir ve aktif olarak faaliyet gösteren her firma internet üzerinden bir mevcudiyet edinme ihtiyacına sahiptir.

İnternet bugün sadece sanal ve kişisel bir mecra değildir.

İnternet bugün sadece sanal ve kişisel bir mecra değildir.

Birçok alanda olduğu gibi iş hayatında da ve ticarette de yeni bir boyut açmıştır. İnternet ticaret hacmi geniş bir mecradır ve zamanla ticaretin kalbinin internette atacağı da tahmin edilmektedir. Aktif olarak hizmet veren bütün bankaların internet şubeleri, sadece internet üzerindeki alışverişlerde kullanılan banka hesapları ve sanal kartları bulunmaktadır. İnternet, binlerce kişiye ulaşma olanağı olan bir mecra olduğu için günümüzde aktif olarak faaliyet yürüten bütün firmalar tarafından tercih edilmektedir. Bu durum internetteki rekabeti güçleştirmekte ve bu mecrada bulunabilmek için daha çok çaba gerekmesine neden olmaktadır. İnternetteki mevcudiyeti koruyabilmek ve buradaki rekabet gücünü arttırabilmek için web tasarımına dikkat etmek gerekir.

 Öncelikle hizmet verdiğiniz alanda arama yapan kişilerin web sitenize ulaşabilmesini sağlamanız gerekir. Ancak bu oldukça çaba gerektiren bir iştir. Çünkü anahtar kelimelerin belli rekabet oranları vardır ve sizinle aynı hizmeti veren firmalar internet üzerinde mevcudiyet sağladıkça rekabet oranları artmaktadır. Bu yüzden sitenizin SEO ayarlarını yaparak arama motorlarında görünür kılmanız gereklidir. SEO, arama motoru optimasyonu anlamına gelir. Bu ayarları yapabilmek için sitenizin özgün ve kaliteli bir dille kaleme alınmış içeriklere sahip olması gerekir. Arama motorları, kaydedilen siteleri içerik ve tasarım gibi kriterlere göre değerlendirerek puanlandırmaktadır ve sitenin listelemedeki sırası bu puana göre belirlenir. Web tasarım seo alanında uzman kişilerle çalışarak arama motoru optimasyonunu kaliteli bir biçimde sağlamanız mümkündür.           

Görsellik, kullanıcının ilgisini çekmek ve onu sitede göz gezdirmeye ikna etmek açısından oldukça önemlidir. Eğer kullanıcı arama motorlarının üst sıralarından sitenize ulaşabilmişse SEO ayarları için yeterince iyi bir tasarıma sahipsiniz demektir. Ancak bu görsel tasarımın hizmet verdiğiniz alana ve hedef kitlenize uyması da son derece önemlidir. Her ürün ve hizmetin ayrı bir pazarlanış yöntemi vardır, bu bağlamda görsellik ayarları da üretiminize uygun bir şekilde olmalıdır. Sitenin teması, renk düzeni, eklenen görseller hedef kitlenizin dikkatini olumlu yönde çekebilmelidir. Bunu sağlamak için kurumsal web tasarım alanında uzman kişilerle çalışmanız gerekir.               

Sitenizde yer alması gereken bazı sayfalar ve bölümler bulunmaktadır. Bunlar ürün katalogları, ulaşım bilgileri, iletişim ve müşteri hizmetleri bağlantıları gibi sayfalardır. Bununla birlikte sitenizde firmanız ve sektörünüzle ilgili haberlerin yer aldığı bir haber sayfasıyla birlikte ürünleriniz ve hizmet verdiğiniz alan hakkında bilgilendirici yazıların yer aldığı blogun olması da kullanıcıların ilgisini olumlu yönde çekecektir. Ancak kullanıcının ana menü üzerinden sitenizdeki tüm bilgilere ve hizmetlere kolayca ulaşabilmesi gerekir. Bunu sağlamak için ise sitenin arayüz tasarımını alanında uzman kişilere yaptırmanız gerekir. Sitede yer alan menü ve butonların kullanışlı olması son derece önemlidir. İyi bir tasarım sağlayabilmek için web tasarım İstanbul alanında uzman kişilerle çalışmanız gerekir. 

sisal

Kurumsal Web Tasarım Hakkında Bazı Temel Meseleler

Kurumsal Web Tasarım Hakkında Bazı Temel Meseleler

Kurumsal prestij çalışmalarında kamuoyuyla iletişimin önemi oldukça büyüktür. Bu çalışmalar bir hedef kitlenin belirlenmesi ve belirlenen hedef kitleyle iletişim kurulmasıyla yürütülür. Her ürünün ve hizmetin bir alıcı kitlesi vardır. Hizmet verdiğiniz alanda kalıcı olabilmek ve akla gelen bir firma olabilmek için potansiyel müşteri kitlesi ve bu kitlenin eğilimlerini belirleyen gruplarla sağlam ilişkiler kurabilmeniz gerekir. Bunu yapabilmenin yolu da günümüzde internetten geçmektedir. İnternet veri akışının her saniye yenilendiği bir mecra olması dolayısıyla geniş kitlelere ulaşabilmenin en iyi yoludur. Bununla birlikte sadece sanal bir mecra değil, gerçek yaşamın bilfiil yansıdığı bir yerdir. Bu bakımdan internet üzerinde yer almanın firmanız için hayati öneme sahip olduğunu bilmeniz gerekir.

 

İnternette yer edinebilmek ve bu yeri koruyabilmek ciddi anlamda çaba gerektiren bir iştir. Buradaki rekabetin en az gündelik ticaret kadar zorlu olduğunu söylemek zor değil. Kendi alanınızda hizmet veren binlerce firmanın internet üzerinde var olduğunu göz önünde bulundurmanız gerekir. Bu firmaların arasından kullanıcıya ulaşabilmek, ürün ve hizmetlerinizi tanıtabilmek ciddi anlamda çaba gerektiren bir iştir. Bunun için hem sitenizin görünürlüğünü sağlayabilmeniz hem de siteyi müşterilerinizin ilgisini çekecek biçimde tasarlayabilmeniz gerekmektedir. Şüphesiz ki web tasarımı ciddi bir uzmanlık alanıdır. Bu alanda gerçek anlamda uzmanlaşmış web tasarımcılarıyla birlikte çalışmak internetteki yerinizi sağlamlaştıracak ve geniş kitlelere ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

 

Sitenize trafik sağlayabilmenin en iyi yolu, arama motorlarında iyi bir sıralamada yer edinebilmektir. Başta Google Adwords olmak üzere gerek arama motorlarına, gerekse çeşitli sosyal medya sitelerine reklam verebileceğiniz programlar mevcuttur. Ancak bunlara düzenli olarak para ödemeniz gerekir ve bu firmanızın bütçesini ciddi anlamda sıkıntıya sokacaktır. Bununla birlikte sitenizin arama motorları tarafından üst sıralara yerleşebilecek kalitede olması kullanıcıda reklam çalışmalarının yaratamayacağı bir algı yaratacaktır. Bu yüzden web sitenizin SEO uyumuna dikkat etmeniz gerekir. Arama motoru optimasyonu anlamına gelen seo, sitenin içerik ve tasarım bakımından arama motorlarının kriterlerine uygunluğunu temsil etmektedir. Bu optimasyonu sağlayabilmek için web tasarım seo alanında uzman kişilerle çalışmanız gerekir.

İçerik yönetimi sadece SEO uyumunu sağlamak için değil, kullanıcıyı sitede tutabilmek için de önemlidir. Site içeriğinin arama motoru optimasyonuna uygun olması kadar, diğer sitelerde sitenize trafik sağlayacak içeriklerin üretilmesi de önemlidir. Ancak görsellik de sitenin dikkat çekiciliği ve içerik kalitesi açısından üretilen metinler kadar önemlidir. Sitedeki görsel tasarımın ulaşmak istediğiniz kitlelere hitap edebilmesi önemlidir. Her ürün ve hizmetin ayrı bir pazarlama yöntemi vardır ve görsel tasarım buna göre şekillenmelidir. Sitenin görselliği göz yormayacak biçimde olmalı ve daha önemlisi kullanıcının ilgisini olumlu yönde çekebilmelidir. Bunu sağlayabilmek için kurumsal web tasarım alanında uzman kişilerle çalışmanız son derece önemlidir.               

 

Sitenin arayüzü kullanışlı olmadığı takdirde, görsellik ve içerik ne kadar iyi tasarlanmış olursa olsun kullanıcıların sitenizde vakit geçirmesi olanaksız olacaktır. Sitenize giren kullanıcının orada geçirdiği vakti verimli geçirebilmesi ve bunun için motive olabilmesi gerekir. Ana sayfadan site haritasındaki bütün sayfa ve bölümlere ulaşabilmesi son derece önemlidir. Bunun için siteye pratik kullanıma sahip menüler ve butonlar eklemeniz gerekir. Sitede yer alması gereken temel sayfalar; ürün tanıtımları, eğer online pazarlama yapılıyorsa ürün katalogları, iletişim ve ulaşım bilgileri gibi sayfalardır. Bununla birlikte sitenizin 7/24 ulaşılır olduğunu unutmamalı, müşterilerinizin ve hedef kitlenizin sürekli olarak faydalanabileceği bir tasarıma sahip olmalısınız. Bunun için de web tasarım İstanbul alanında uzman kişilerle çalışmanız gerekmektedir.          

Kurumsal web tasarım ile bir adım önde olun

Kurumsal web dizayn yani asıl adıyla kurumsal web tasarım dallarından biri olarak, bir şirkette, ürün ve hizmetlerin şirketin profiline ve kimliğine uygun şekilde olarak tasarlanması ve bunun web sayfasına yansıtılması ile web sitesi oluşturulmasıdır.     

Kurumsal web dizaynın özellikleri

 Kurumsal bir web sitesinde öncelikle kurumun adı, sloganları ve logosu yer almalıdır.  Kurumsal web tasarım Web Tasarım prensiplerine uygun olarak kurumu yansıtacak şekilde yani firma ile uygun renk ve görünümde olmalıdır. Ürünlerin tasarımında yapıldığı gibi kurumu yansıtacak görsellikler içermelidir. Varsa promosyon, indirim ve ödeme fırsat ya da şekilleri özellikle dikkat çekici bir şekilde yer almalıdır.

En İdeal web dizayn Nasıl olmalı

Kullanıcılar için ideal bir kurumsal web tasarım web tasarım özelliklerinin tümünü içermelidir. Kullanımı pratik olmalı

  • Fonksiyonel özelliklere sahip olmalı
  • Herkesin kullanabilirliğine açık olmalı
  • Estetik bir değeri olmalı
  • Kuruma özgün ve farklı olmalı
  • Kolayca anlaşılmalı
  • Semboller içermeli
  • İçeriklerin tamamı özenli yazılmış yani etkileyici ve anlamlı olmalı
  • Kurumu, amacını, hizmetleri ve ürünleri detaylı ve istenen biçimde anlatabilmeli
  • Sosyal bilgilere açık olmalı
  • Toplumun geneline hitap edecek bir tasarım anlayışında olmalı

Günümüzde kurumsal web siteleri tüm elektronik cihazlarımızda aynı kullanım tecrübesi ve kolaylığını kullanıcılarına sunmalıdır. Ipad, bilgisayar ya da akıllı telefon fark etmeden, farklı ekran ölçülerinde sahip elektronik ürünlerde uyumlu olarak kullanılabilen siteler daha çok tercih edileceği gibi ayrıca extra bir tasarım masrafından da kişileri kurtarmaktadır. Responsive tasarım ya da esnek tasarım adı verilen özellik sayesinde kurumsal web siteleri için mobil uyumluluk sistemi geliştirilebilmekte ve bu sistem ile farklı ekranlara uyum sağlanmaktadır.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları