Kış Mevsimi ile Gelen Çocuk Hastalıkları
web-sitesi-fiyatlari
Çocuklara erken yaşlarda kişisel hijyen, el yıkama ve bunun gibi bireysel bakım yöntemlerinin öğretilmesinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Yardımcı Doç. Dr. Emel Şen, kazanılan bu temizlik anlayışının bulaşıcı hastalıklardan korunmak için çok etkili olacağını belirtti.

Soğuk Havalar Neden Oluyor

Her sene soğuk havaların gelmesi ile birlikte çocuklarda hastalıklar baş gösteriyor.Öksürük, iştahsızlık, halsizlik, ateş gibi belirtiler gösteren bu hastalıklar,hem çocukları hem de ebeveynleri olumsuz yönde etkiliyor. Kış mevsiminde hastalıklara karşı en çok çocuklar dirençsiz oluyor.Okullar açıldıktan sonra fazla kalabalık ortamlarda bulunan çocuklar, birçok çocuk ile temas halinde olduklarından dolayı diğer mevsimlere göre daha sık hastalanmaya başlıyorlar.Hastalıkların kış aylarında bulaşma olasılığı daha da çok yükseliyor. Hasta bir çocuktan salgılanan virüsün havada asılı kalması ile bir diğer çocuğa solunum yolu ile bulaşması gerçekleşebiliyor. Bu şekilde çocuklar hastalık virüsü kapa bilmektedirler.

sisal

Kış Mevsiminde Sık Görülebilen Hastalıklar

Yardımcı Doç. Dr. Emel Şen, kış aylarında en sık görülen hastalıkların başında solunum yolları ve soğuk algınlığı hastalıklarının olduğunu ifade etti. Bunların yanında; diğer üst solunum yolu hastalıkları ile nezle, orta kulak iltihabı,bronşit ve zatürre de sık görülen diğer hastalıklar arasında yer aldığını belirtti.

Çocukları Hastalıklardan Nasıl Koruruz?

Çocukların aşılarının tam ve zamanında yapıldığı takdirde korunma sağlanacağını belirten Dr. Emel Şen, erken yaşlarda kişisel bakım ve el-ayak yıkama alışkanlığının kazandırılması ile beraber bulaşıcı hastalıklardan korunulabileceğini ifade etti. Bol sıvı tüketiminin yanında iyi beslenme ve spor yapmanın bağışıklık sistemimizi oldukça güçlendireceğini belirten Emel Şen, okullarda sınıfların havalandırılmasının ve ortak kullanılan alanların yeterli derecede temizliğinin yapılmasının gerekli olduğunu vurguladı.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları