Kariyer Koçluğu Nedir? Kimler Kariyer Koçluğu Yapabilir?
web-sitesi-fiyatlari
Bahsedeceğimiz kariyer koçluğu günümüzde çok fazla rağbet gören bir meslek olarak karşımıza çıkıyor. Bazı insanlar yaşamları içerisinde bazı...

Bahsedeceğimiz kariyer koçluğu günümüzde çok fazla rağbet gören bir meslek olarak karşımıza çıkıyor. Bazı insanlar yaşamları içerisinde bazı konularda gelişebilmek için koçlara ihtiyaç duyarlar. Kariyer koçluğu da bu alanlardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

Kariyer Koçluğu Nedir?

Kariyer Koçluğu Nedir?

Kişilerin iş yaşamlarındaki hedeflerini ve yapmak istediklerini belirlemelerini ve bunları gerçekleştirmelerini sağlayan kişilerdir. Kariyer koçları insanlara bu konularda destek sağlayan kişilerdir. Bireylerin amaç ve beklentileri belirlenir ve onlara uygun olarak bir yön çizilir. Kariyer koçu bireylerin sadece iş yaşamları ile sınırlı kalmayıp iş yaşamını etkileyecek olan yerleşim yerinden diğer faktörlere kadar her türlü konuda destek veren kişiler olarak karşımıza çıkar.

sisal

Kimler Kariyer Koçluğu Yapabilir?

Kariyer koçluğu önüne gelen herkesin yapabileceği bir meslek olarak görülmemelidir. Bu kariyer koçluğu konusunda belirli özelliklere sahip olması gerekir. Bunlardan bariz olarak karşımıza çıkan ilk özellik insanların psikoloji ve davranışlarını iyi bir şekilde gözlemliyor olabilmektir. Bunun yanında belirli eğitimlerin alınması ile bu koçluğu yapabilmek olanaklıdır. Bu bölümler ise Sosyoloji ve Halka İlişkiler bölümüdür. Bunların başında da Psikoloji bölümü yerini alır. Aynı zamanda belirli sertifikalar ve özel eğitim programları da alarak bu kariyer koçluğu mesleğini gerçekleştirmek mümkün olur.

Kariyer Koçu ile Çalışmanın Faydaları Neler Olabilir?

Kariyer koçları temelde üç fayda sağlar. Bunlara bakacak olursak;

• Destek

• Odaklanma

• Kendine güven bu şekilde sıralayabiliriz.

İlk olarak kariyer koçları destek sağlar. Sizleri dinlerler. Neler istediğinizi neler istemediğinizi belirlemekte yardımcı olurlar. Bu şekilde hedefinizdeki mesleğe ulaşmanıza yardımcı olurlar. Daha sonra ise hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olurlar. İdeal olan kariyerinize daha iyi odaklanmanızı sağlar. Son olarak ise kariyer koçluğu, size uygun işler bulurken problemler ve fırsatlar hakkında yeni bakış açıları geliştirmenizi, güçlü yanlarınızı keşfetmeniz hakkında daha iyi bir şekilde bilgi sahibi olmanızı sağlar.

Kariyer Koçu İş Sahibi Olmanızı Sağlar Mı?

Doğru işi bulmak insanlar için oldukça stres yaratan bir durumdur. Bu durum ise iş bulma aşamalarını zorlaştırabilir. Kariyer koçları ise bu stresi en aza indirir ve destek olurlar.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları