İş Deneyiminin Azlığı Nasıl Dezavantaj Sağlar?
web-sitesi-fiyatlari
İş deneyimleri normal bir işverenin dikkat ettiği ve iş arayan kişide olmasını istediği kriterlerin başında yer alır. İş deneyimi elde etmek kimi zaman zor olsa bile staj programları ile bu sorun çözülebilir. Bu nedenle çoğu durumda kariyer alanında iş deneyiminin azlığı nasıl dezavantaj sağlar.

İş Bulmakta Sıkıntı Yaşarsınız

İş arayışı içinde olan çoğu kişi iş başvuruları sırasında iş deneyimlerinin oldukça önemli bir konu olduğunu deneyimlemiş sayılır. Bunun temel nedeni ise iş verenlerin iş kalitesini arttırmak için önceden bu işte çalışmış ve piyasa akışına hakim olan kişileri işe alma istemelerinden kaynaklıdır. Staj programlarında yer almayan birisi piyasa işleyişi hakkında ve kendi öz yetkinliği hakkında bilgi sahibi olamayacağından kaynaklı, iş arayışı sırasında kendine en uygun işe başvurmakta zorlanabilir. İş arayışında kişinin kendisi için en uygun pozisyona başvurmasını sağlayan etmenin temelinde iş deneyimi yatıyor.

sisal

Kariyerinizde İlerleme Kaydı Mümkün Olmaz!

Kariyerinizde ilerlemek için deneyim şarttır. Fakat herhangi bir iş deneyiminin olmaması ortada kalmanıza ve kariyerinize daha geç bir zamanda başlamanıza neden olur.Bu nedenle psikolojik olarak depresif konuma geçebilir ve olduğundan daha agresif bir tutum ile karşılaşabilirsiniz.

Yüksek Ücret İle Çalışamazsınız

Yüksek ücret ile çalışmanız için öncelikle iş tecrübesi edinmeniz gereklidir. İş tecrübesi edinmemiş birisinin yüksek bir mertebe ile çalışmaya başlamasına imkan neredeyse yok denecek kadar azdır. Bu nedenlerden dolayı eğer ki iş tecrübeniz yok ise tüksek bir ücret ile işi başlamak gibi hayaliniz de olmamalıdır.Gerçekçi olmalı ve kendinizi geliştirmeniz için önemli staj programlarına katılmanız gerekli olabilir. Bu sırada ise çoktan yaşınızın ilerlemiş olmasından kaynaklı olarak zorlanabilirsiniz.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları