Hybrid Otomobilin Çalışması Sistemi
web-sitesi-fiyatlari
Son zamanların en meşhuru olan hybrid otomobilin çalışması sistemi herkes tarafından merak edilmeye başlandı.

Teknolojinin gelişmesi ile beraber otomotiv sanayisinde de büyük oranda gelişmeler oluştu ve son zamanların en meşhuru olan hybrid otomobilin çalışması sistemi herkes tarafından merak edilmeye başlandı. Egzoz emisyon değerlerini ve araçlardan kaynaklı olarak oluşan çevre kirliliğinin önüne geçmek adına 'hybrid araçlar' geliştirilmeye başlandı. Fosil yakıtlı araçların önüne geçecek olan hybrid otomobiller, birçok kişi tarafından hoş bir gözle karşılandı.

Hybrid Otomobil Nedir?

Hybrid Otomobil Nedir?

Hybrid otomobiller Türkiye topraklarında 'hibrit otomobil' olarak tanımlanmaktadır. Hibrit otomobiller, melez araçlar olarak araba meraklılarına tanıtıldı. Hibrit araçlar; hem benzinli motor hem de elektrikli motora sahiptir. Kısacası bu araçların iki adet motoru olmaktadır. Bu sebepten dolayı da hibrit araçlara, melez araçlar ismi verilmektedir.

İki farklı motoru içerisinde barındırmakta olan hibrit otomobiller, çevre sağlığı adına oldukça büyük bir öneme sahiptir. Hibrit otomobillerde performans düşüklüğü görülmez ve son derece yüksek bir performans ile çalışır. Sürücü, trafik ışıklarında beklerken ya da sıkışık bir trafikte yavaşça hareket ederken, motorlar kendi aralarında görev dağılımı yapar. 50 km/h sahip olan bir araç elektrik motoru ile hareket eder ve hızı artınca benzinli motora geçiş yapar. Bu da aracın performansı artırır ve yakıt tasarrufu edilmesini en iyi şekilde sağlar.

sisal

Hybrid Otomobil Çalışması

Hybrid Otomobil Çalışması

Hibrit otomobiller, çok basit bir çalışma prensibine sahip olmaktadır. Hibrit otomobiller, benzinli motorun yanı sıra bir adet elektrikli motora; batarya ve jeneratöre de sahiptir. Motorlar arasındaki geçiş, sürücü tarafından yapılmaz, otomatik olarak yapılır. Araç 50 km/h yapana kadar elektrikli motor ile çalışır. 50 km/h üzerine çıkıldığı zamanda benzinli motora otomatik olarak geçiş yapılır.

Avantajları

Avantajları

kirliliğini önleme gelmektedir.

Avantajları şu şekilde olmaktadır;

• Çevre kirliliğini önler.

• Araçta performans sağlar.

• Yakıt tasarrufu sağlar.

• Vites geçişleri rahattır.

Hybrid araçların avantajları bu şekilde sıralanmaktadır.

Elektrik Motorunun Şarjı Var Mı?

Elektrik Motorunun Şarjı Var Mı?

Hybrid otomobillerin elektrik motorları, kendilerini şarj etmektedir. Motora eklenen batarya, otomatik olarak şarj edilmektedir. Dolayısıyla hybrid araçlar, tasarruf açısından oldukça büyük bir yere sahip olmaktadır.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları