Gözleriniz Ağrıyorsa Bunlara Dikkat Edin
web-sitesi-fiyatlari
Göz ağrısı hemen hemen her yaştaki insanın yaşadığı kronik ya da geçici rahatsızlıkların başında gelir.

Kimi zaman genetik rahatsızlıklardan kimi zaman ise zamanla oluşan tahribatlardan kaynaklanan bu ağrılar bazen dayanılmaz boyutlara ulaşabilir. Zaman zaman kızarıklık, bulanıklık ya da akıntının da eşlik ettiği bu rahatsızlıklar için mutlaka en kısa sürede önlem alınmalıdır. 

sisal

Özellikle enfeksiyon ya da alerjik reaksiyonlar ile ortaya çıkan rahatsızlıklar önlem alınmadığı takdirde daha büyük problemler ortaya çıkarabilir. Eğer bunların dışında yorgunluğa bağlı ağrılar ise kişi bazı konulara dikkat ederek bu rahatsızlıktan kurtulabilir. Siz de gözleriniz ağrıyorsa bunlara dikkat edin ve rahatsızlık geçmez ise mutlaka bir doktora başvurun.

Elektronik Cihazlara Dikkat

Özellikle bilgisayar ve telefonun hayatımızda sıkça yer aldığı şu dönemlerde göz ağrılarının başlıca sebepleri oldu. Kızarıklık, akıntı ve göz yorgunluğu beraberinde şiddetli ağrıları da getirdi. Bu tarz rahatsızlıklarda aşağıdaki birkaç konuya dikkat etmek şikâyetlerin azalmasına yardımcı olacaktır.

  • Bilgisayar, tablet ve telefon ışığının yeterli seviyeye getirilmesi gerekmektedir. Çünkü çok parlak ışık ve ekranlar göz bölgesinde bulunan hassas dokuları tahrip ederek kronik yorgunlukları beraberinde getirir.
  • Ekrana uzaklık 30 - 40 cm arasında olmalıdır. Bu her elektronik cihaz için geçerli olup gözün odak noktasının sağlığı açısından son derece önemlidir. Ekrandaki görüntü net bir şekilde göründüğü takdirde ekran uzaklığı olabildiğince uzak olmalıdır.

İyi Bir Temizleyici Kullanılmalıdır

Özellikle bayanların sıkça kullandığı kozmetik ürünler göz ağlığını tehdit eden diğer unsurlardır. Genellikle kimyasal içeriği güçlü ve kalıcı makyaj ürünleri göz retinasını zedeleyip kalıcı problemler oluşmasına neden olabilir. Aslında kozmetik ürünler konusunda seçici olup daha çok organik ürünlere yönelmek her zaman daha sağlıklıdır. Ancak böyle bir imkan bulunmaması durumunda çok iyi bir temizleyici kullanılmalı ve gözde kalıntı kalmamasına dikkat edilmelidir.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları