Felsefesi Vazgeçmemek Olan Max Levchin'in Girişimcilik Hikayesi
web-sitesi-fiyatlari
Amerikalı bir bilgisayarcı olan ve Felsefesi Vazgeçmemek Olan Max Levchin'in Girişimcilik Hikayesi.

Max Levchin, Amerikalı bir bilgisayarcıdır. Üniversiteden mezun olduktan sonra Silikon Vadisine gider. Bu arada hiç parası olmayan kahramanımız otel parası veremeyeceği için bir arkadaşının evinde kalır. Bu dönemde politik aktivist ve iş insanı Peter Thiel'in bir konferansına katılır ve tanışma imkanı bulur. Thiel'e iş teklif eder ve teklifinin kabul edilmesiyle birlikte Field Link adlı küçük bir şirket kurarlar. Sonraki aşamalarda bu muhteşem ikili PayPal'ı kurar.

PayPal Nedir?

PayPal Nedir?

Paypal bir şirket adıdır. Bu şirket bir ödeme işlemcisi olarak hizmet sunar. 1998 Yılında Max Levchin, Luke Nosek, Peter Thiel ve Ken Howrey tarafından kurulmuştur. PayPa, verdiği her ödeme hizmeti için bir ücret kesintisi yapar. Dünya çapında yaygın olarak kullanılan bu işlemci sayesinde kurucular çok iyi gelirler elde etmiştir.

sisal

PayPal'ın eBay ile Çalışmaya Başlaması ve Hızlı Büyüme

PayPal'ın eBay ile Çalışmaya Başlaması ve Hızlı Büyüme

eBay kullanıcılarının hızlı ve güvenilir bir para transfer sistemine ihtiyacı baş göstermişti. Tam bu dönemde PayPal ile işbirliği yapıldı. eBay sitesinde Paypal kullanılmaya başlayınca tanınırlık arttı ve kazançlar da hızla yükseldi. Paypal Şirketinin popülaritesi de arttı.

Elon Musk Faktörü

Elon Musk Faktörü

eBay sitesinde Paypal ile birlikte Elon Musk yönetimindeki X.com da kullanılıyordu. İki şirket arasında ciddi bir rekabet ortaya çıktı. Zamanla iki şirket birleşme kararı aldı. Rekabetin giderilmesi için yapılan bu hamle beklenen sonuçları vermedi. Şirket içinde Musk ve Thiel arasında anlaşmazlıklar devam etti. Musk X.com'un ön plana çıkmasını istiyordu.

Levchin Hamlesi

Levchin Hamlesi

Sürtüşmelerin şirket işlerini aksatmaya başlaması üzerine Levchin duruma el koyma gereği duydu. Eski ekibi ile birlikte hareket ederek Musk'un gitmesi gerektiğini, aksi halde kendilerinin gideceğini yönetime bildirdi. Musk bu adımdan sonra CEO'luk görevinden alındı ve Thiel geçici CEO oldu.

Bu dönemden sonra PayPal'ın başarısı yükselerek devam etti ve piyasa değeri hızla arttı. 2002 Yılında uzun pazarlıkların ardından Paypal, eBay Şirketine 1.5 milyar dolara satıldı. Levchin'in kurduğu şirketi terk etmeyi aklına getirmeden problemlerin üzerine gitmesi kariyerinde yükselmesini ve çok para kazanmasını sağladı. Bir hedef uğruna sonuna kadar çalışmanın, vazgeçmemenin getirdiği sonuç bir başarı hikayesi olarak uzun yıllar anlatılacaktır.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları