Erkek Kısırlığına Besinlerle Çözüm
web-sitesi-fiyatlari
Dünyada son yıllar durmadan yaygınlaşan erkek kısırlığı sorunu ile ilgili yapılan araştırmalar bu problemin daha çok sağlıksız hayat düzeni ve beslenme kaynaklı olabileceği gerçeğini gün yüzüne çıkarmış oldu.

Kısırlık Önlenebilir Mi?

Üroloji Uzmanlarından olan Doç. Dr. Necmettin Penbegül kısırlık sorununun dünya üzere 60-80 milyon çiftte görüldüğünü ve bu sayının artabileceğini bildirdi. Kısırlık sorunu ile karşılaşan çiftlerin genelde 40 % erkek kısırlığı kaynaklıdır. Kısırlığa getiren sebepler arasında genetik hastalıklar, sonradan kazanılan hastalıklar ve sağlıksız hayat, yanlış beslenme vardır. Doç. Dr. Necmettin Penbegül'e göre kısırlık sorunu kısmen de olsa doğru beslenme ile ortadan kalkabilir. Üroloji uzmanına göre sağlıksız beslenme erkeklerde sperm fonksiyon bozukluğuna, sperm kanalında darlık sorununa, farklı enfeksiyonlara (tüketilen yiyeceklerden kaynaklanan enfeksiyonlar da dâhil olmak üzere), varikosel sorununa getirebilir. Evli çiftlerde kısırlık problemi yalnız ileri yaş veya genetik problem kaynaklı görülmüyor. Kısırlık sorununu tetikleyen faktörler arasında aşırı alkol tüketimi, sigara veya uyuşturucu bağımlılığı, sağlıksız beslenme de durmaktadır. Bazı çiftler kısırlık sorununun kadın kaynaklı olduğunu düşünerek tek taraflı tedaviye yöneliyor. Bu sorun ile karşılaşan çiftlerin her ikisinin gerekli testlerden geçmesi gerekmektedir.

Tüketilen Besinler Spermleri Etkiliyor

Obezite ve vücudun metabolizma sorunu sperm kalitesini ve yapısını ciddi şekilde etkilemektedir.Yapılan araştırmalar yağlı beslenen kişilerde bu problemin daha yaygın olduğunu gösteriyor. Sperm yapısında görülen değişiklik doğulacak olan bebeklerde ciddi hastalıklara bile getirebilir. Sperm kalitesi ve sayını artıracak besinler arasında balık ve balık ürünleri, taze sebze ve meyveler, kuzu eti, organik besinler, işlenmemiş et ve et ürünleri, süt ve sür ürünleri yer alıyor. Sosis, sucuk gibi işlenmiş yiyecekler tüketilmemeli, alkol ve sigaradan uzak durulmalıdır.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları