Dişlerinizdeki Sarılıktan Nasıl Kurtulabilirsiniz?
web-sitesi-fiyatlari
Dişlerde gerekli temizliğin sağlanmaması durumunda diş üzerinde sararmalar meydana gelebilir. Özellikle düzenli olarak dişlerin fırçalanmaması durumunda bu tarz sorunlar meydana gelir.

Gün içinde yediğimiz yemeklerin artıkları diş tabakası üzerinde kalır. Bunların temizlenmemesi halinde de sararmalar oluşur. Dişleri beyaz bir görüntüye kavuşturmak için yeme içme düzenine de dikkat etmek gerekiyor. Ancak kısa bir süre içerisinde dişlerdeki sarılıktan kurtulmak istiyorsanız bazı doğal yöntemleri tercih edebilirsiniz.

sisal

Diş Sararmasına Karşı Tuz ve Karbonat

Tuz, aşındırıcı etkisi ve içerisinde bulunan maddeler dolayısıyla önemli bir temizleyicidir. Biraz tuz ve karbonatı karıştırıp dişlere uyguladığınız zaman dişlerdeki sarılıktan önemli bir ölçüde kurtulabilirsiniz. Ayrıca günlük düzenli olarak diş fırçalarken de tuzdan faydalanabilirsiniz. Diş macununun üzerine bir parça tuz eklendiği zaman diş sararmasına çözüm getirilebilir.

Portakal Kabuğu

Ağız kokusunu giderme etkisi ile tanıdığımız portakal kabuğu, diş sararmalarına da önemli bir çözüm getiriyor. Portakal kabuğunun iç kısmı ile her gece yatmadan önce dişleri fırçaladığınız zaman kısa sürede sararmalardan kurtulabilirsiniz.

Çilek

Çilek, diş macunlarının içerisinde bulunan önemli bir üründür. İçerisinde malik asit barındıran çilek, diş beyazlatma konusunda sıkça tercih ediliyor. 1-2 adet çileği ezerek püre haline getirin. Sonrasında bu çileği normal bir şekilde fırçalar gibi dişinize uygulayın. Bu uygulamayı düzenli olarak yaptığınız zaman sararmaların büyük bir oranda yok olduğunu göreceksiniz.

Fesleğen

Diş sağlığı ve bakımında sıkça tercih edilen fesleğen, diş sararmalarına karşı da farklı şekillerde kullanılabilir. Öncelikle ev ortamında hazır halde fesleğen bulundurarak gün içinde ağzınıza 1-2 yaprak atabilirsiniz. Daha hızlı bir etki elde etmek için fesleğen yapraklarını kurutup diş macunu ile karıştırın.Dişleri bu şekilde fırçaladığınız zaman sarılıktan ortadan kalkacaktır.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları