Çocukları Kitap Okumaya Nasıl Teşvik Edebilirsiniz?
web-sitesi-fiyatlari
Kitap okumanın çocuklar üzerindeki faydası her zaman anlatılıyor. Konuşmasının akıcı olması, hayal gücünün gelişmesi, ifade yeteneğinin gelişmesi gibi pek çok konuda kitap okumanın faydasından söz etmek mümkün.

Bunlar İçin Birkaç Yöntem Mevcuttur!

Özellikle de sınav çağındaki çocukların okuduğunu kolay anlaması ve zamanını iyi kullanması için kitap okuması şart. Peki, ama Çocukları Kitap Okumaya Nasıl Teşvik Edebilirsiniz? İşte bu noktada bazen aileler çıkmaza girebiliyor. Öncelikle bu durumu aşmak için birkaç yöntem olduğu unutulmamalıdır.

sisal

Kitabı Birlikte Seçin

Çocuklar her zaman ilgilerini çeken şeyler ile uğraşırlar. Kitap da ne kadar ilgi çekici ise onlar için o kadar okunulasıdır. Bu nedenle kitap seçiminde mutlaka çocuğunuzun yanınızda olması gerekir. Böylelikle seveceğini düşündüğü herhangi bir kitabı alıp okuması daha kolay olacaktır. Hatta sevdiği çizgi film karakterlerinin kitapları onlar için çoğu zaman vazgeçilmez olmaktadır.

Baskı Yapmayın

Ne konuda olursa olsun çocuklar üzerinde yapılan baskılar her zaman ters etki yaratır.Kitap okuma yönünde yapılan baskılardan bunlardan bir tanesidir. Bu nedenle ders çalışma ya da kitap okuma gibi konularda asla baskı uygulanmamalıdır.Bunun yerine kitap okumanın faydalarından söz etmek ve eğlenceli taraflarını atlatmak her zaman çok daha faydalı olacaktır.

Birlikte Okuyun

Çocuklar tiyatroyu sever. Siz de çocuğunuzu kitap okumaya teşvik etmek için olayı tiyatroya dökebilir onunla birlikte okuyabilirsiniz. Özellikle masal kitaplarındaki karakterlerin seslerini farklı çıkararak her birinin farklı karakterler olduğu farkındalığını oluşturmanız, çocuğunuzun kitaba duyduğu ilgili artıracaktır. Onu okumaya teşvik ederek aslında kitap okumanın eğlenceli bir dünya olduğunu anlatabilirsiniz. Hatta günün belli saatlerini kitap okuma saatleri yaparak, evdeki herkesin kitap okumasını ve birbirine anlatmasını sağlayabilir, bunu bir oyun haline getirebilirsiniz.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları