Çocuk Gelişimi Üstüne Yazılmış 10 Harika Kitap
web-sitesi-fiyatlari
Çocuk Gelişimi Üstüne Yazılmış 10 Harika Kitap ve tüm detayları bu yazımızda.

Çocuk gelişimi konusunda neyi nasıl yapacağı konusunda tereddüt yaşayan ebeveynler ve ilk kez çocuk sahibi olan ebeveynler genellikle bu konu hakkında doğru ve bilimsel kaynaklar bulmakta zorluk çekebilirler. Siz de çocuk gelişimi konusunda kendinizi yetersiz hissediyorsanız ya da daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız çocuk gelişimi üstüne yazılmış bu 10 harika kitaptan yararlanabilirsiniz.

Geliştiren Anne-Baba (Doğan Cüceloğlu)

Bu konuda en önemli kaynaklardan sayılan Cüceloğlu, bu kitabı yazmadan önce kendisine çocuk sahibi olan kişilerden gelen mektupları değerlendirmiş ve özellikle ebeveynlerin gelişim konusundaki korkularının giderilmesi üzerine çalışmaları anlatmıştır.

Çocuklar İçin Beş Sevgi Dili (Dr. Ross Campbell-Gary Chapman)

Kitapta; özellikle son günlerde popüler olan ''çocuklar ağlayınca hemen kucağınıza almayın'' düşüncesi tamamen dışlanıyor. Genel olarak her türlü gelişim adına temasın son derece önemli olduğu anlatılıyor. Özellikle dokunmanın ruhsal iletişimin en önemli parçası olduğunu savunan kitapta bu konu ile ilgili çeşitli örnekler de bulunuyor.

Gerçekten Beni Duyuyor Musun? (Leyla Navaro)

Navaro'nun bu kitabında; özellikle çocuklar ve ebeveynler arasında sık sık yaşanan problemlerin nasıl çözülmesi gerektiği anlatılır. Leyla Navaro gerçekten yaşanmış hikayelere de yer vererek, çocukların eğitiminde önemli bir yeri bulunan davranışların nasıl şekillendirilmesi gerektiği konusunda önemli ve uygulanabilir yöntemleri anlatır.

İçimizdeki Çocuk (Doğan Cüceloğlu)

Doğan Cüceloğlu'nun bu kitabında; sık sık ebeveynlerin yanlış davranışları sorgulanır. Kişilerin anne ve babalık duygularının yanı sıra içlerindeki çocukların da dışarıya çıkmasına fırsat verilmesi öneriliyor. Yazar, bu şekilde çocukların duygu ve düşüncelerinin daha basit anlaşılarak daha da olumlu tepkilerin verileceğini savunur.

Başarıya Götüren Aile (Doğan Cüceloğlu)

Başarıya götüren aile'de özellikle sınav döneminde olan çocukların başarılı olabilmesi için ebeveynlere düşenler ve asla yapılmaması gerekenler anlatılıyor. Ebeveynlerin çocukları teşvik etmek için yaptıkları ancak yanlış olan davranışların, tam tersine başarıyı engellediği anlatılıyor.

sisal

Çocuğunuzu Yanlış Eğitiyorsunuz (Christian Salzman)

Salzman, çocuk gelişimi üzerine yazdığı bu kitapta çok farklı bir bakış açısı sergiliyor. Özellikle çocukların davranışlarında olan sorunların, ebeveynlerin birbirlerine ve çocuklarına karşı takındıkları tutumlardan kaynaklandığını, çarpıcı örnekler vererek açıklıyor. Yazar kitabında öncelikle ebeveynlerin eğitilmesi gerektiğini sık sık vurguluyor.

Çocuk Psikolojisi (Prof. Dr. Haluk Yavuzer)

Prof Dr. Haluk Yavuzer yazmış olduğu bu kitapta; çocukların geçirdiği bütün evreleri, ayrı olarak inceliyor ve her evrede karşılaşılan davranış bozuklukları ile uyum problemlerini detaylı olarak ele alıyor. Ebeveynlerin eğitiminin yanı sıra öğretmenler için de çeşitli tavsiyeler barındıran bu kitap, her ebeveynin okuması gereken türden.

Küçük Ağaç'ın Eğitimi (Forrest Carter)

Bir solukta bitirmenin mümkün olduğu bu kitapta; beş yaşındaki çocuğun ağzından, dede ve ninesinden aldığı hayat derslerini dinliyoruz. Ebeveyn olsun veya olmasın herkesin ömründe bir defa okuması gereken bir kitap.

Yetişkin Çocuklar (Doğan Cüceloğlu)

Doğan Cüceoğlu tarafından yazılan bu kitapta; ebeveynlerin kendi çocuklukları boyunca yaşadıklarını tekrar hatırlaması ve bu doğrultuda çocuklarına nasıl davranmaları gerektiğini keşfetmeleri sağlanıyor.

Yetişin Çocuklar (Prof. Dr. Selçuk Şirin)

Tüm anne ve babaların hatta öğretmenlerin mutlaka gereken muhteşem bir başucu kitabı. Prof. Dr. Şirin'in, yirmi yıl boyunca gerçekleştirdiği akademik çalışmalarının bir meyvesi olan Yetişin Çocuklar kitabında; ebeveyn ve eğitimcilere sesleniliyor. Prof. Dr. Şirin, bu kitapla ''mükemmel ebeveynlik'' baskısını sık sık hissedenlere bilimsel ve sade bir yaklaşım ile iç ferahlatıcı bir başucu kitabı sunuyor. Yetişkin Çocuklar kitabı; çocuk yetiştirirken somut ve uygulanabilir çözümler arayan tüm ebeveynlere bir yol gösterici olacak.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları