Buzda Donmuş Olarak Bulunan 6 Tuhaf Şey
web-sitesi-fiyatlari
Buzda Donmuş Olarak Bulunan 6 Tuhaf Şeyi sizler için araştırdık.

Dünyanın oluşumundan itibaren milyonlarca yıl önce buzullarda oluşmaya başlamıştı. Fakat küresel ısınmanın artması ve iklimlerin değişmesiyle devasa buz kütleleri erimeye başlamıştır. İlk çağlarda buzullar dünyanın %32’sini oluştururken; iklim değişiklikleri ve karaların yer değiştirmesi sonucu buzullar hızla erimeye başlamış ve artık günümüzde buzullar dünyanın %10’una kadar gerilemiştir. Medeniyetlerin daha kurulmadığı dinozor çağı denilen endemik türlerin neslinin tükenmediği ilk çağlarda birçok devasa tür yaşamaktaydı. Buzulların erimesi ve nesillerin tükenmesiyle çoğu tür eriyen buzul sularıyla birlikte yok olmuştur. Günümüzde ise buzulların çoğunun bulunduğu yerlerde keşifler ve araştırmalar yapılmış, çıkan sonuçlar hayrete düşürmüştür. Buzda donmuş olarak bulunan 6 tuhaf şey şunlardır;

Buzda Donmuş Olarak Bulunan Mamut Yavrusu

Sibirya, soğukları ve buzullarıyla meşhurdur. On binlerce yıl öncesinde yaşamış türlerin donarak, nesillerinin tükendiği araştırmalar sonunda kanıtlamıştır. Bunun için bu alanlarda araştırmalara halen devam edilmektedir. 2010 yılında yapılan çalışmalar sonucunda vücut bütünlüğü bozulmamış halde bir Mamut bulunmuştur. Laboratuvar ortamında yapılan testler sonunda Mamutun yaşı ortalama olarak 40 bin olduğu tespit edilmiştir.

Buzda Donmuş Olarak Bulunan İnka Kadını

Yıllar boyunca insanoğlu birçok yerde yaşam kurmaya çalışmıştır. Birçok farklı inanışa sahip olan insanoğlu tanrıya adaklar adamış, bu adaklar kimi zaman bir hayvan ya da meyve olurken kimi zamanda bir kadın olmuştur. Yıllarca vücut bütünlüğü bozulmadan araştırmacılar tarafından bulunan donmuş kızda bu adaklardan birsiydi. 500 yıl öncesine ait olduğu tespit edilen ve donmuş olarak bulunan bu kız kurban edilmek istenmiş ve 15 yaşında olduğu belirlenmiştir. 500 yıl boyunca çürümemiş ve vücut bütünlüğü donduğu için korunmuştur. Bilim insanları tarafından incelenen kızın saç tellerinde ve dişlerinde de hiç bir bozulma olmadığı tespit edilmiştir. Yüzünde ve göz yapısında da herhangi bir bozulma olmadığı ve dış etkenlere karşı fazla maruz kalmadan günümüze kadar bir bütün olarak gelmeyi başarmıştır.

sisal

Donmuş Adamın Bozulmamış Cesedi

5300 yıl önce yaşadığına inanılan insan cesedi 1991 yılında bulunmuştur. Bu insan cesedinin bir erkeğe ait olduğu ve hiç bozulmadan çıplak bir şekilde yıllarca korunduğu bilinmektedir. Avustralya Alplerinde bulunan bu ceset tırmanıcılar tarafından fark edilmiştir. Bilim insanlarının incelemeleri sonucunda vücut yapısında büyük bir tahribat olmadığı, ana uzuvlarının bütünlüğünü koruduğu tespit edilmiştir.

Donmuş Ve Hala Aktif Olan Virüs

Sibirya ve çevresinde yapılan araştırmalarda binlerce derinliklerde bir virüs çeşidinin donmuş olduğu tespit edilmiştir. İşin ilginç yanı bu virüsün 30.000 yaşından daha da büyük olduğu söylenmektedir. Buzulların derinliklerinde keşfedilen bu virüsün halen aktif bir halde olduğu ve buzulların bu hızla erimeye devam etmesiyle birlikte virüsün yayılmasına olanak sağlanacağından endişe duyulmaktadır.

Donmuş Olarak Bulunan Gergedan Yavrusu

Çok soğuk ve çok eski bir geçmişe sahip olan Rusya’nın bir bölgesinde hiç bozulmadan donmuş bir şekilde gergedan yavrusu bulunduğu duyurulmuştur. 10.000 yaşında olduğu tespit edilen gergedan yavrusunun üzerindeki postununsa bozulmadan günümüze kadar geldiği tespit edilmiştir.

Donmuş Aslan Yavruları

Araştırmalar sonunda Rusya’nın bir bölgesinde yabani hayvanların mağaraları bulunmuştur. Bu mağaraların çok eski çağlara ait olduğu tespit edilirken, mağaralarda araştırma yapanlar tarafından donmuş şekilde aslan yavruları bulunmuştur. İncelemeler esnasında aslan yavrularının vücut, deri ve tüy yapılarının bozulmamış olduğu, en az 12.000 yaşında oldukları tespit edilmiştir. Çetin kış şartlarına dayanamadıkları ve oldukları yerde dondukları tespit edilen bulgular arasında birden fazla yavru olduğu açıklanmıştır.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları