Astronotların Ağzından Uzay Hakkında Şok Edici 15 Gizli Bilgi
web-sitesi-fiyatlari
Astronotların Ağzından Uzay Hakkında Şok Edici 15 Gizli Bilgiyi sizler için öğrendik.

Astronotların uzayda geçirdikleri zaman insanlar tarafından merak edilir. Uzayda nelerle karşılaştıkları veya neler yaptıkları insanların merak ettikleri konulardan bir kaçıdır. Bu merakı giderebilecek ve astronotlar ağzından duyulmuş olan uzay hakkında şok edici 15 bilgi arasında şu bilgiler bulunur;

Uzayda Astronotların Boyları Uzar

Astronotların ağzından uzay hakkında alınan en şok edici bilgiler arasında boy uzaması bilgisi yer alır. Uzayda belirli bir süre kalan astronotların boylarında uzama meydana gelir. Ancak astronotlar tarafından bu uzamanın uzayla sınırlı kaldığı ve dünyaya döndüklerinde eski boylarına geri döndükleri ifade edilmiştir. Yer çekimi kaynaklı yaşanan uzama sonrası dünyada sırt ağrısı çektikleri astronotların diğer ifadelerindendir.

Uzayda Geğirmek Mümkün Değildir

Astronotların söylediklerine göre uzayda geğirmek mümkün değildir. Midedeki havanın dışarı çıkması olarak ifade edilen bu olay uzayda gerçekleşmez çünkü insanlar hava yutsalar da midelerinde bu hava baloncuk şeklinde yüzer. Bu nedenle de geğirme olayı yaşamazlar.

Kusmak Sık Karşılaşılan Olaylardandır

Uzay için astronotların verdiği gizli bilgiler arasında kusma olayı yer alır. Uzaya inen astronotlar yer çekimine uyum sağlayamamaları sebebiyle sık sık kusma olayı yaşadıklarını söylemişlerdir. İlk olarak uzayda denge sorunlarıyla bulantı yaşadıklarını sonrasında da kusma eyleminin gerçekleştiğini söylemişlerdir.

Uzayda Yenilebilecek En İdeal Yemek Kurutulmuş Karidestir 

Astronotların verdiği bilgilere göre uzayda yenilebilecek en ideal yemek kurutulmuş karidestir. Dondurularak kurutulan bu ürün uzayda tadını yitirmeyen ve dayanıklı kalan bir yiyecektir. Kurutulmuş karides dışında bazı ürünlerde yediklerini söyleyen astronotlar eski lezzetinde kalan tek ürünün kurutulmuş karides olduğunu söylemişlerdir.

Uzayda Koku Etkilenmesi Yoktur

Uzay çevredeki kötü kokulardan etkilenmez. Ancak astronotlar aldıkları kokulardan kötü etkilenebilirler. Bunun için uzay aracı kötü kokulardan etkilenmeyecek hava filtreleri kullanılarak hazırlanmıştır.

Uzayda Hapşırma Olayı Sıkıntılıdır 

Astronotlara göre uzayda yaşanan en sıkıntılı durumlardan birisi hapşırma olayıdır. Çeşitli sebeplerle hapşırma ihtiyacı duyan astronotlar başlarını göğüslerine bağlayarak hapşırabildiklerini söylerler. Bu da onlar için oldukça zor bir durumdur.

sisal

Uzayda Bulunan Koku Konusunda Farklı İfadeleri Vardır 

Astronotlara uzay hakkında verebilecekleri gizli bilgiler sorulurken uzay kokusunun nasıl olduğuna da değinilmiştir. Ancak bu konuda astronotlar farklı cevaplar vererek fikir ayrılığı yaşamışlardır. Astronotların bazılarına göre uzayda bulunan koku metal, ahududu ve et kokusunu andırır. Ancak bazı astronotlar bu kokunun içki (rom) kokusu olduğunu iddia etmişlerdir.

Delirmenin Önlenmesi İçin Kısıtlamalar Yapılır 

Uzun süre uzayda kalan astronotların delirmeleri mümkündür. Bunun önlenmesi için astronotlar üzerinde çeşitli kısıtlamalar yapıldığı ifade edilmiştir. Uzaya uyum problemleri ve psikolojik durumlar ciddi sorunlara neden olduğuna değinmişlerdir. Bunun için bungee bandı adı verilen bir bantla astronotların bağlanarak sakinleştirilmesi sağlandığı astronotların ifadeleri arasındadır.

Osurmak Mümkündür

Astronotların ifadelerine göre uzayda osurmak mümkündür. Ancak insan vücudundan çıkan gazın kapalı alan için tehlikesi fazladır. Yanıcı özelliği bulunan bu gazın kapalı ortamda kalmaması amacıyla astronotların kıyafetlerinde gerekli önlem alınmıştır. Bunun için astronotların çamaşırlarında Lioh filtresi kullanılmıştır ve bu filtre sayesinde gazın dışarı çıkması sağlanmıştır.

Astronotların Uzayda Günde 2 Saat Egzersiz Yapmaları Gerekir

Astronotlar tarafından uzayda bulundukları süre içerisinde günde 2 saat egzersiz yapmaları gerektiği belirtilmiştir. Eğer bu egzersizi yapmazlarsa kaslarını kaybetme ihtimallerinin olduğunu belirtmişlerdir.

Uzaydan Gelen Astronotlar Yürüme Sorunu Yaşarlar

Uzay hakkında bilgi veren astronotlar dünyaya dönüş sonrasında karşılaştıkları durumlar hakkında da bilgi vermişlerdir. Buna göre astronotlar dünyaya geri döndüklerinde uzayda kalış sürelerine bağlı olarak belirli bir süre yürüme problemi yaşarlar. Bu problemin aşılması için egzersiz yaparak tekrar yürümeye başlayabilirler. Bu egzersiz bir hafta veya daha fazla sürebilir.

Astronotların Uzay Hastalığına Yakalanma İhtimali Yüksektir 

Uzaya giden astronotlar tanımadıkları bir ortam olması sebebiyle uzay hastalığına yakalandıklarını söylemişlerdir. Astronotların bahsettiği bu hastalık osteopotik kırıklar, akut radyasyon sendromu ve kardiyovasküler dekompozisyon rahatsızlıkları uzay hastalığı olarak ifade edilmiştir. Bu rahatsızlıkların kısa sürede geçmesi için yardım alabilirler. Bu hastalıklardan en yaygın görüleni ise yer çekiminden dolayı çarpmaya bağlı yaşanan kırıklardır.

Uzayda Uyandığını Anlamak Zor Olabilir 

Astronotlar uzayda uyandıklarını anlamakta zorlandıklarını söylemişlerdir. Bunun için uyandırma müziği seçtiklerini ve bu müzik sayesinde kolay uyandıklarını belirtmişlerdir. Bu müziğin onlara uzayda olduğunu hatırlattığını ve bu sebeple sorun yaşamadıklarını söylemişlerdir.

Yer Çekimi İle Mücadele Etmek Zordur 

Astronotların uzay hakkında verdiği bilgiler arasında yer çekimi bilgisi bulunur. Buna göre astronotlar yerçekimiyle mücadele etme konusunda ilk zamanlar büyük sıkıntı yaşarlar. Özellikle yer çekiminden dolayı kasklarını kırmaları en sık yaşadıkları durumlardır.

Dünyaya Dönüşte Adaptasyon Sorunu Yaşarlar

Dünyaya dönüşte adaptasyon sorunu yaşadıkları neredeyse tüm astronotların verdiği bilgilerden birisidir. Yerçekimi, yeme, içme, insan ilişkileri ve yürüme gibi konularda adaptasyon sorunu yaşadıklarını belirtirler. Ancak astronotların ifadesine göre bu sorun kısa sürede ortadan kalkar ve normal yaşama dönerler.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları