Sivilcelerden Kurtulmak İçin Yapmanız Gereken 5 Şey
web-sitesi-fiyatlari
Sivilceler çoğu insanın büyük kabusları arasındadır. Oldukça inatçı ve iz bırakma olasılıkları yüksek olmasından dolayı birçok insan kısa sürede kurtulmak ister. Aynı zamanda sivilceler fiziksel görünüm açısından görüntüyü bozması nedeniyle insanlarda psikolojik anlamda etkilenmektedir. İşte sivilcelerden kurtulmak için yapmanız gereken 5 şey.

1. Düzenli Beslenme

Düzenli Beslenme

Sivilcelerin oluşması tamamen yedikleriniz ile bağlantılıdır. Vücudunuza ne kadar iyi bakarsanız sivilceleri de azaltmış olursunuz. Yağlı ve baharatlı yiyecekler yerine bol miktarda sebze tüketilmelidir. Sivilcelerin bir diğer nedeni ise, A vitamini eksikliğidir. Vitamin takviyesi mutlaka yapılmalıdır.

2. Cilt Bakımı

Cilt Bakımı

Sivilcelerden kurtulmanın bir diğer yolu da, cilt bakımıdır. Cilt serum üretmesine bağlı olarak temizlenemediği için bir süre sonra gözeneklerin tıkanmasına yol açıyor. Bu durumda da sivilce oluşumuna zemin hazırlamış oluyor. Cilt bakımını aksatmamalı ve düzenli olarak bakımlar uygulanmalıdır.

sisal

3. Gözenekleri Temizleyin

Gözenekleri Temizleyin

Gözenekler bir süre sonra tıkanarak, cildin hava almasını engellemektedir. Bu nedenle sivilceler artmakta ve var olan sivilceler de büyümektedir. Sabah ve akşam olmak üzere gözenekler mutlaka temizlenmelidir. Cildin fazla yağı alınmalı ve makyaj ciltten iyice çıkartılmalıdır. Böylelikle gözenekler daha iyi nefes alarak, tıkanmayı engelleyecektir.

4. Sivilce Maskeleri

Sivilce Maskeleri

Sivilceden kurtulmanın en etkili yollarından biride, cilt maskeleridir. Sivilce içi dolu iltihaplı olması nedeniyle maskeler ile kurutabilirsiniz. Ancak bunun için cildinize uygun maskeler tercih etmelisiniz. Kulaktan dolma bilgiler ile sivilce maskeleri kesinlikle yapılmamalıdır. Doktora danışarak kendi cilt tipinize göre sivilce maskeleri uygulamalısınız.

5. Sivilceleri Ellemeyin

Sivilceleri Ellemeyin

Sivilceleri oynadığınız taktirde daha fazla büyümesine ve artmasına neden olur. Sivilceleri kesinlikle ellemeyin. O bölge temiz tutulmalı ve hava almalıdır. Mümkün olduğunca kozmetik ürünlerden uzak kalınmalıdır.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları