Kariyer Yapmanın 5 Zorluğu
web-sitesi-fiyatlari
Yaşam kalitesini arttırmak, daha bilgili olmak ve maddi kazanç sağlamak amacıyla kariyer yapılmak istenebilir. Ancak bu işlemde de kişileri birtakım zorluklar beklemektedir.

1. Rakiplerin de En Az Sizin Kadar Hırslı Olması

Rakiplerin de En Az Sizin Kadar Hırslı Olması

Her sektörde aynı şeyi isteyen birçok kişi bulunuyor. Daha hırslı ve gözü kara kişiler kariyer yapma da insanların önüne set koyabilir. Her zaman başarılı ve en iyisi olmak için çabalamak gerekmektedir. Aksi takdirde kariyer adımları sekteye uğrayabilir.

2. Korkuları Ve Endişeleri Yönetmekte En İyisi Olmak Gerekir

Korkuları Ve Endişeleri Yönetmekte En İyisi Olmak Gerekir

Kariyer basamaklarını tırmanırken acaba soruları herkesin aklını kurcalar. 'En iyi olabilir miyim, beni ne zorluklar bekliyor, bu sefer de başarısız olursam' gibi soruları mutlaka silip atmak gerekiyor. Çünkü kişi ne kadar korkar ve endişelenir ise başarısız olma ihtimali o kadar artar.

sisal

3. Kızgınlıklara Ve Öfkeye Kurban Gitmemek Gerekir

Kızgınlıklara Ve Öfkeye Kurban Gitmemek Gerekir

İnsanoğlunu en çok etkileyen duygulardan ikisi de öfke ve kızgınlıktır. Özellikle yapılan bir işte başarısızlık söz konusu olursa kişinin öfkesi artar. Kariyer basamaklarını tırmanırken kaybetmenin de kazanmak kadar doğal olduğu kesinlikle atlanmamalıdır. Çünkü kişinin öfkesi kendine zarar verebilir. Bu nedenle öfke ve kızgınlık kontrolü önemlidir.

4. Planlar Ertelenmemelidir

Planlar Ertelenmemelidir

Çalışma planları oluşturulduğunda kişi ertelemekten vazgeçmelidir. Çünkü ertelemek kişiyi kurtarmaz aksine yapacağı işlerin birikmesine sebep olur. Kendi öz kontrolünü sağlayamayan, programlı çalışamayan kişiler istediği kariyeri elde edemez.

5. Kendine İnanmamak

Kendine İnanmamak

Kişi başarısını kendi sağlar. Elbette çalışmak ve azim önemlidir ama bundan en önce inanmak gerekir. Eğer hedeflenen kariyer basamaklarının çıkılacağına kişi inanırsa, kendini işin sonunda o zirvede görüyorsa düzenli çalışma ile bunu gerçekleştirir. Ancak 'ben yapamam, başarısız olurum' korkuları kesinlikle kişiye yardımcı olmamaktadır.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları