Göz Nezlesi Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Bilgi
web-sitesi-fiyatlari
Göz nezlesini yaşamayan yoktur. Yanan, sulanan, kızaran ve batan gözler neredeyse hayatı kabusa çevirir. Üstelik bir türlü de geçmek bilmez. Ya çok hassas davranmak gerekir ya da uzman bir hekime görünmek. Aslında basit bir algı uyandırsa da göz nezlesi ciddi bir rahatsızlığa dönüşebilir. İşte göz nezlesi hakkında bilmeniz gereken birkaç nokta.

1. Oldukça Bulaşıcıdır

Oldukça Bulaşıcıdır

Göz nezlesi tıpkı normal bir nezle rahatsızlığı gibi oldukça bulaşıcıdır. Eğer etrafınızda gözleri yanan, sulanan ya da kızaran birileri var ise mümkün olduğunda uzak durmak ve kişisel eşyaları paylaşmamak da fayda vardır. Özellikle de bu hastalık sırasında kullanılan makyaj malzemelerini çöpe atmak oldukça etkili bir önlemdir.

2. İltihap ya da Enfeksiyona Neden Olur

İltihap ya da Enfeksiyona Neden Olur

Basit gibi görünen bu hastalığın temelinde iltihap ve enfeksiyon yatar. Yani bir hayli ciddiye alınması gereken bir rahatsızlıktır. Bu nedenle geçmeyen göz nezleleri için mutlaka bir göz doktoruna başvuru yapılmalı ve ilaç tedavisine başlanmalıdır.

sisal

3. Bağışıklık Sistemi İle İlişkili

Bağışıklık Sistemi İle İlişkili

Normal şartlar altında göz nezleleri 7 – 8 gün içinde kendiliğinden geçer. Ancak geçmeyen ya da sürekli tekrarlayan göz nezleleri altında farklı bağışıklık sistemi rahatsızlıkları olabilir. Çünkü göz nezleleri tıpkı grip gibi bağışıklık sistemi ile doğrudan ilişkilidir.

4. Bal ve Süt Tedavisi

Bal ve Süt Tedavisi

Göz nezlesi ile ilgili hep çay tedavisi bilinse de aslında en etkili olanı süt ve baldır.Bir çorba kaşığı bal ile bir çorba kaşığı sütü kapalı göz çevresine uygulamak oldukça başarılı sonuçlar verir. Eğer süt yok ise bala bir çorba kaşığı ılık su ilave ekmek de derdinize deva olacaktır.

5. Çiğ Patates Mucizesi

Çiğ Patates Mucizesi

Çiğ patates uygulamaları aslında gözaltı şişlikler için daha sık kullanılıyor. oysa içinde bulunan nişastanın göz nezlesine neden olan enfeksiyon üzerinde de mucizeler yarattığı bilinmiyor. Birkaç parça çiğ patatesi göz üzerinde bekletmek çok iyi sonuçlar doğuracaktır.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları