2. El Otomobil Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler
web-sitesi-fiyatlari
Otomobil alma işlemi çoğu kişinin hayalinde olan ve sıfır fiyatlara yetişemeyen kişilerin 2. el sektöre giriş yapmasına neden olan bir işlemdir. 2. el otomobil alınmadan önce aracı alacak olan kişinin bilmesi gereken bir kaç durum söz konusudur.

1. Otomobilin Araştırılması

Otomobilin Araştırılması

2.el piyasası üzerinden otomobil almayı düşünen kişilerin alacakları otomobili kafalarında belirlemesi gerekir. Aracın kullanım ömrü ya da konfor gibi özelliklerinin ön plana çıkarılması kişi açısından önemli ise alınacak olan aracın da bu özellikleri karşılıyor olduğundan emin olması alındıktan sonra pişman olunmasının önüne geçer.

2. Satıcı ile Temas

Satıcı ile Temas

Otomobil için gerekli olan piyasa araştırması yapıldıktan sonra internet üzerinden bu aracı bulmak ve aracın satıcısı ile iletişime geçmek gerekir. Araç için verilen bütün ilanların bir çıktısını almak, aralarında tercih yapabilmek açısından önemli bir durum olup ilan verilmiş olan araçların bütün özelliklerine aynı anda bakabilmek gerekir. Satıcının ilanda verdiği bilgileri sonradan inkar edememesi açısından çıktı almak gerekir.

sisal

3. Otomobil Kontrolü

Otomobil Kontrolü

Satıcı ile görüştükten ve arabayı gördükten sonra aracın heyecanına kapılarak bir çok eksiği ve onarılmış olan yerleri görmezden gelme durumu oluşabilir. Bu aşamada soğukkanlı ve sakin olmak oldukça önemli olup otokontrolün sağlanması gerekir.Aracın değişen parçalarını kontrol etmek, elden çıkarırken zorluk çıkarılmaması açısından önemlidir.

4. Pazarlık

Pazarlık

Satıcı ile pazarlık aşamasında zorlayabileceğiniz kadar fiyat indirmesi yapmak önemli bir nokta olup çoğu satıcının şişirilmiş fiyatlar üzerinden satışı gerçekleştirmek istemesi bir pazarlama tekniği olarak karşınıza çıkabilir. Satıcıya nakit para verilmesi konusunda taahhüt vererek fiyat indirmesi isteyebilirsiniz.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları