Kişisel Uçak LIFT Aircraft
web-sitesi-fiyatlari
Hexa İnsanlı Multirotor, Artık Gerçek ve Onunla Uçabilirsiniz.

Uber Elevate gibi uçan taksi hizmetlerini kullanmak için epey bir zaman daha beklenmesi gerekirken, insanlı bir multicopter ile uçuş deneyimi yaşama hayali ise 2019 yılında gerçeğe dönüşüyor. Lift Aircraft, 18 prop elektrikli bir VTOL uçağı ile kişisel bir uçuş deneyimi sunmaya hazırlanıyor. Firma, son on yıldır elektrikli multirotorların yapımı için uğraş veriyor. Bu hava araçlarını uçurmak ilk başlarda bilim kurgu gibi görünse de, Kitty Hawk Flyer ve Volocopter bunu gerçeğe dönüştürdü. Texas, Austin'de kurulu olan Lift Aircraft şirketi CEO'sunun, Hexa adlı tek koltuklu multirotor ile uçuş videosu yayınlandı. Şirket, üretimini yapacağı hava araçlarını satmak yerine, ülkenin her yerinde kişisel kullanımlar için kiralamayı planlıyor.

Hexa

18 rotorlu bir elektrik multirotoru olan Hexa, tek kişilik basit ve hafif bir karbon fiber kabine, kara ve suya inişlerde kullanılan dört iniş şamandırasına ve iPad Pro ile kullanılan çok basit bir joystick kontrol sistemine sahip bulunuyor. 

Hexa, yaklaşık 196 kilogram ağırlığı ile normal helikopterlere oranla çok daha küçük bir hava aracı ve hava aracında, uçuş için gerekli olan birçok husus pilota bırakılmayıp, sensörler tarafından otomatik olarak gerçekleştiriliyor. Hexa ile bir düğmeye basılarak kalkış ve iniş yapılabiliyor, ayrıca bir kol yardımı ile (GPS kilitli durumda) belirli bir yükseklikte hoover pozisyonunda durulabiliyor. Bunun yanı sıra, pilotun istediği anda Hexa'nın kontrollerini tekrar ele alma imkanı da bulunuyor.

Hexa'da bulunan küçük bataryalar sayesinde hava aracının sıvı soğutma sistemine ihtiyacı bulunmuyor. Bataryalar, 10 ile 15 dakika arasındaki uçuşlar için yeterli oluyor ve hava aracı yere indiğinde kolaylıkla yerinden çıkarılarak şarjlı olanlar ile değiştirilip, yeni bir uçuşa başlanabiliyor.

sisal

Uçuş Deneyimi

Hexa ile uçuş deneyimi yapmadan önce, uçacak pilotların kontrol sistemine adapte olmaları için kısa bir VR eğitimi almaları gerekiyor. Hexa'yı uçurmak için sadece düğmelere basmak ve parmak hareketi ile itmek gibi çok basit uçuş kontrol sistemleri bulunuyor. 

Özellikle ilk defa Hexa ile uçacak pilotlara, iPad dokunmatik ekranı, hava aracını kontrol etmek için çok büyük yardım sağlıyor. Hexa ile uçmak bir video oyunu oynamak kadar kolay ve çok fazla bir eğitim almak ta gerekmiyor. Hexa ile uçmak için pilot sertifikası veya lisansı da gerekmiyor ama uçuş yüksekliği 700 feet ile 1200 feet arasında sınırlandırılıyor. 

Hexa ile 101 km/s hıza ulaşılabiliyor ve sistemin yaygınlaşması ile bu hava aracı için özel bir uçuş rotasının da ayarlanması planlanıyor. Hexa ile uçmak için bazı şartlarda bulunuyor, bunlar 18 yaşın üzerinde ve 113 KG’ın altında olunması. Paraşütle atlama ve tepelerden kayakla kayma gibi birçok aktivitede kullanılabilecek olan Hexa'nın kiralama fiyatlarının ise, 150 $ ile 250$ arasında olacağı tahmin ediliyor.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları