IGTV Nasıl Kullanılır?
web-sitesi-fiyatlari
Daha önce pek çok farklı video paylaşım sistem görülmüş olsa da Instagram tarafından yayınlamış olduğu IGTV, rakiplerine göre ayrılan yapısı ile dikkat çekiyor. İnstagram, mobil kullanıcıları için özel olarak geliştirilmiş video paylaşım sistemi IGTV'yi yakın zaman önce kullanıcıların hizmetine sundu.

İster ayrı uygulama olarak istenirse Instagram içinde olarak kullanılabilen IGTV sayesinde içerik üreticiler bir saate kadar uzun videolarını dikey olarak IGTV’de takipçileri ile paylaşabilme olanağına kavuşacaklar.

IGTV Kullanma

IGTV nasıl kullanılır? Her Instagram hesabı sahibi kullanıcı aynı zamanda bir IGTV kullanıcısıdır. Bu sebeple de uygulama açıldığında karşınıza doğrudan bir ‘... olarak devam et’ seçeneği çıkar.İstenirse farklı bir hesap ile de giriş yapılabilir. Uygulamaya giriş yapıldığında dört farklı sekmeyle karşılaşılır. ‘Senin için’ sekmesi uygulamanın kullanıcı için öngördüğü videolar ile karşılaşılır. ‘Takip Ettiklerin’ sekmesinde takip edilen kullanıcıların gönderileri görülebilir.

‘Popüler’sekmesi ilgi alanına göre popüler içerikleri görüntüler. ‘İzlemeye Devam Et’sekmesi ise yarım kalan videoları kalınan yerden izlemeye devam etmeye olanak tanır.

sisal

IGTV’de Kanal Nasıl Oluşturma

Eğer sadece bir kullanıcı olarak değil aynı zamanda bir içerik üretici de olarak paylaşım yapılmak isteniyorsa IGTV’de kanal oluşturmak oldukça basit bir işlemdir. IGTV sekmelerinin üzerinde yer alan profil resmine tıklanır ve gelecek ekranda öncelikle ‘ileri’ sonra da ‘kanal oluştur’ butonuna tıklanır. Bütün bunlar yapıldıktan sonra artık bir IGTV kanalına sahip olunur. Ekranın sağ-orta tarafında bulunan ‘+’ simgesine dokunularak videolar kişisel kanala yüklenilmeye başlanabilir. Ama IGTV’ye video yüklerken dikkat edilmesi gereken bazı kurallar da mevcuttur. Öncelikle IGTV yalnızca dikey video yüklenebiliyor.Bu nedenle çekilmiş yatay videolar sistem tarafından düzeltilecek ve yayın bu şekilde yayınlanacaktır. Buna kullanıcılar dikkat etmeliler.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları