Google Hangouts Nedir?
web-sitesi-fiyatlari
Google uygulamaları arasında Google hangouts uygulaması bulunur. Bu uygulama Google tarafından geliştirilmiş olan konuşma ve mesajlaşma uygulamasıdır.

Özellikle farklı yerlerde ofisleri bulunan şirketlerin toplantı ve görüşmelerini online olarak yapmalarına imkan tanıyan bir uygulamadır.

Hangouts’un Özellikleri Nelerdir? Ne İşe Yarar?

Google Hangouts uygulaması geçmişte kullanılan G Talk uygulamasının yerine geliştirilmiştir.

Ücretsiz olması sebebiyle insanlar tarafından yaygın bir şekilde kullanılmaya başlayan uygulamanın özellikleri ve kullanıldığı yerler şunlardır;

• Hangouts kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir ve kolay bir şekilde kullanılabilir.

• Farklı özelliklere sahip mobil cihazlarda veya web tarayıcılarında kullanıma uygundur.

• Google’ın diğer araç ve uygulamalarıyla uyumlu olarak kullanılabilir.

• Video konferans, görüntülü konuşma, internetten telefon araması ve mesajlaşma özellikleri vardır.

• İş görüşmeleri için kullanılabileceği gibi arkadaş ve yakınlarla yapılacak görüşmeler içinde kullanılabilir.

Bu özelliklere ek olarak Hangouts hem cep telefonlarında hem dizüstü hem de masaüstü bilgisayarlarda kullanılabilir.

sisal

Kurulumu Nasıl Yapılır?

Hangouts uygulamasını arkadaşlarıyla yapacakları görüşmelerde ya da iş görüşmelerinde kullanmak isteyen kişiler iki adımla uygulamaya erişebilirler. Bu adımlardan birincisi Google Hangouts isimli uygulamayı Google play ve apple store üzerinden cep telefonlarına indirmektir. Bu sayede uygulama açılarak kullanılabilir.

İkinci adım ise https://hangouts.google.com/ adresinden yararlanmaktır. Bu adrese girildiğinde oturum açmak gerekir. Oturum açmak için var olan Google hesabı kullanılabilir. Oturum açıldıktan sonra Hangouts kullanılmaya başlanır. Ayrıca uygulamanın indirilmesi de bu adres üzerinden yapılabilir.

Video Görüşmesi Nasıl Yapılır?

Hangouts video görüşmesi yapmak için kullanılabilir. Bunun için Google ile oturum açıldığında 

https://hangouts.google.com/

 adresi üzerinde ya da uygulamadan video görüşmesi seçeneği tıklanır. Ardından açılan sayfadan video görüşmesi için katılımcı eklenir. Katılımcı ekleme işleminde kişinin ismi ya da eposta adresi yazılabilir. Bu aşamadan sonra Davet Et butonuna tıklanarak adres sahibi kişi video görüşmesine davet edilir. Davetin kabul edilmesi ardından görüşme yapılmaya başlanır. Video görüşmesi tek kişi ile yapılacaksa tek bir kişinin ismi yazılır ve birden fazla yapılacaksa o isimler yazılarak davet gerçekleştirilir.

Hangouts İle İleti Nasıl Gönderilir?

Hangouts ileti göndermek içinde kullanılabilir. Bunun için uygulamaya giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan İleti butonu tıklanır. Yan tarafta yeni görüşme bölümü açılır ve bu bölüme ileti gönderilecek kişinin veya kişilerin isimleri ya da eposta adresleri yazılır. Böylelikle kişilerin bulunması sağlanır ve ileti gönderilmeye başlanır.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları