Girişimcilikte Hangi Adımlara Dikkat Edilmelidir?
web-sitesi-fiyatlari
Hayatımızda çok sayıda girişimci ünlü iş insanı vardır. Peki, girişimcilikte hangi adımlara dikkat edilmelidir?

Girişimcilik özellikle son zamanlarda gençler arasında yaygınlaşmıştır ki bu çok güzel bir şeydir. Çünkü girişimcilik demek yaratıcı, üretken, hırslı ve özgüvenli bireyler demektir. Kişi kendi işini kurabilir, hatta büyüterek şirket haline getirebilir. Hayatımızda çok sayıda girişimci ünlü iş insanı vardır. Peki, girişimcilikte hangi adımlara dikkat edilmelidir?

Hangi Sektörde Olunacağına Karar Verilmeli

Hangi Sektörde Olunacağına Karar Verilmeli

İşte girişimcilikte hangi adımlara dikkat edilmelidir? Sorusuna yanıt, girişimciliğe yeni adım atanlar önce iş kolunu belirlemelidir. Hani alanda iş kurmak istiyorsa o sektörün pazarını analiz etmeli, rakiplerini araştırmalı ve iş planını tüm bu gerçekler üzerine kurmalıdır. Eğer bu araştırmaları yapmazsa daha ilk baştan geri planda kalır.

Eğitim Girişimcilikte hangi adımlara dikkat edilmelidir? Sorusuna diğer yanıt eğitimdir. Eğer bu işi ciddiye alarak başlayacaksanız her şeyi bilmenizde fayda var. Araştırmalar elbette önemlidir ancak bir yere kadar, eğitim alınırsa her şey daha çabuk ve kesin olarak öğrenilir. Buna kuluçka merkezinden yararlanma denir. Genç girişimciler yetiştirilmek üzere şirket, üniversite veya diğer kuruluşlardan bu eğitimleri alabilir.

Sağlanabilecek yatırımlar;

• Ofis ortamı

• Danışmanlık

• Nakit

Bu sayede pazara 1-0 önde başlamış olursunuz.

sisal

Sınırlarınızı Bilin

Sadece maddi kazancı düşünerek işe koyulmayın, sınırlarınızı bilin ve ona göre hareket edin. Güçlü ve güçsüz yanlarınızı ortaya çıkarın ve neler yapabileceğinizi görün. Her zaman bir hedefiniz olsun, birine ulaşınca bir hedef daha belirleyin. Girişimcilikte kişisel ve mesleki eksikleri görmek çok önemlidir, getirisini zamanla görebilirsiniz.

Özgün Olun

Girişimcilikte en önemli olan şeylerden biri özgün olmaktır. Benchmarking yapabilirsiniz fakat bunu aşırıya kaçırıp var olanın aynısını yapmayın. Var olanı iyileştirin ve bambaşka bir hale getirin. Veya yepyeni ürün, fikir ve hizmetlerle ortaya çıkın. İşte o zaman daha iyi yerlere gelebilirsiniz. Taklit eden bu sektörde hiçbir zaman değer göremez. Eğer özgün olmazsa başarıyı da yakalayamaz.

Yeniliklere Açık Olun

Her zaman inovasyon odaklı çalışın, teknolojiyi ve diğer tüm yenilikleri takip edin. Hiçbir şeyden geri kalmayın. Ürün veya hizmetleri kişilerin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda geliştirin, girişimci demek yenilikçi demektir.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları