Etkili Liderlik Eğitimi Nasıl Olmalıdır?
web-sitesi-fiyatlari
Liderlik bir kişinin çevresindeki insanları yönetmesidir. Peki, etkili liderlik eğitimi nasıl olmalıdır?

Liderlik bir kişinin çevresindeki insanları yönetmesidir. Özellikle iş hayatında, yöneticilerde mutlaka bulunması gereken bir özelliktir. Liderlik ile alakalı doğru bilinen çok sayıda yanlış vardır. Bunlardan biri, sadece emir vermekten ibaret olduğudur. Liderlik kişileri doğru ve düzgün konuşma stilleri ile yönetmektir, emir vermek kaba bir tabirdir. Bu ve buna benzer yanlışları çözmek, iyi bir lider olabilmek için eğitimlere katılmak gerekebilir. Peki, etkili liderlik eğitimi nasıl olmalıdır?

Katılımcılara Sorular Yöneltilmeli

Katılımcılara Sorular Yöneltilmeli

Liderlik eğitimi sadece belirli bir konunun okunup geçmesinden ibaret olmamalıdır, katılımcılara çeşitli sorular da sorulmalıdır. Bunlardan biri, nasıl yapılmalı? sorusudur. Bu soruyla beraber doğru liderlik davranışları nasıl olmalıdır daha açık bir şekilde anlatılabilir. Ne yapmalı sorusu ile de katılımcılar arasında bilgi akışı sağlanmalıdır.

sisal

İletişim Becerilerini Geliştirmelidir

Lider olabilmek için etkili iletişim yeteneklerine sahip olmak gerekir, çünkü lider hep göz önündedir, herkesle iletişim halindedir ve kendini çok iyi ifade edebilmelidir.

Eğitimlerde mutlaka;

• Bir lider karşısındaki kişiye nasıl telaffuz eder

• Sorulara nasıl karşılık verir

• İnsan ilişkileri nasıl olmalıdır sorularına yanıt bulunmalıdır. Diksiyonu çok düzgün olmalıdır, ama onun dışında beden dili de her konuşmaya ayak uydurabilmelidir.

Cesaret Verici Olmalıdır

Etkili liderlik eğitimi boyunca mutlaka her katılımcıya ara ara söz hakkı verilmelidir, toplum önünde kendi fikirlerini rahatça söyleyebilme cesareti aşılanmalıdır. En baştaki kişi oldukları için fikirleri önemsenir. Cesaretli ve dışa dönük kişiler yetiştirilmeli ki fikirleri içlerinde kalmasın.

Bu sayede özgüvenleri artar, içlerinde yatan gücü ortaya çıkarırlar. Grup üyelerine her zaman motivasyon aşılanmalıdır, sen yaparsın deyip hırslandırılmalıdır. Ancak boş umutlar da verilmemelidir, güçsüz yönleri de masaya yatırılmalıdır ve onların üzerine gidilmelidir.

Problem Çözme Yeteneğini Geliştirmeli

Liderler bir şirketteki, kurumdaki veya organizasyondaki problemleri analiz etmeli ve çözüm bulmalıdır. Bu eğitimler kişilerin analiz yeteneklerini geliştirmeli, çözüm odaklı olmalarını sağlamalıdır. Bu sayede performans verimliliği arttırılmış olur. Etkili liderlik eğitimi esnasında katılımcılara çeşitli problemler sunulabilir ve bunlarla nasıl başa çıkacakları sorulabilir. Verdikleri cevaplara göre eğitim işe yaramış mı anlaşılabilir.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları