Chrome’da Klavye Kısa Yolu Devre Dışı Bırakma
web-sitesi-fiyatlari
Google Chrome'da belli bir klavye kısa yolu hoşunuza gitmediyse bu kısa yolu devre dışı bırakmak oldukça kolaydır. İşte birkaç adımda uygulayabileceğiniz Chrome'da klavye kısa yolu devre dışı bırakma yolu hakkında tüm merak ettikleriniz bu yazımızda.

Bilgisayar kullanıcı birçok işlem için klavye kısa yolları kullanır, böylelikle bir uygulama içinde zaman kazanırken yapılan işler daha verimli hale gelir. Ancak uygulamaların varsayılan kısa yolları her kullanıcı için uygun ve pratik değildir. Bilgisayar kullanıcıları ya bu kısa yolları kişiselleştirir ya da tamamen kısa yolu devre dışı bırakmak ister. Google Chrome'da belli bir klavye kısa yolu hoşunuza gitmediyse bu kısa yolu devre dışı bırakmak oldukça kolaydır. İşte birkaç adımda uygulayabileceğiniz Chrome'da klavye kısa yolu devre dışı bırakma yolu.

Chrome'da Klavye Kısa Yolları

Chrome'da Klavye Kısa Yolları

Günümüzde en çok kullanılan tarayıcı olan Google Chrome birçok klavye kısa yolu ile kullanıcılara kolaylık sağlar. Sekme ve pencere kısa yolları, yeni pencere ve sekmeleri açmanızı kolaylaştırır, belli bir sekmeye ve pencereye hızlıca geçişi sağlar, mevcut pencere ve sekmelerinizi kolaylıkla kapamanızı sağlar. Özellikli kısa yolları, Google Chrome kullanışınızı daha verimli hale getirir, Adres Çubuğu, Web sayfası kısa yolları ve fare kısa yolları Chrome tarayıcısında en hızlı şekilde dolaşmanızı ve işlerinizi gerçekleştirmenizi sağlar.

sisal

Klavye Kısa yollarında Yaşanan Sorunlar

Klavye Kısa yollarında Yaşanan Sorunlar

Klavye kısa yolları vakit kazandırıcı ve kullanışlıdır, ancak başka bir uygulamanın ve tarayıcının kendi kısa yollarını bazen olumsuz anlamda etkileyebilir. Bir web uygulaması kullanıyorsanız, Chrome aynı kısa yolları kullanıyorsa bahsi geçen web uygulaması ile etkileşime girmekte zorluk yaşarsınız. Bu durumda Chrome'da klavye kısa yolu devre dışı bırakma işlemini yapmanız gerekir.

Chrome'da Klavye Kısa yolu Devre Dışı Bırakma Nasıl Yapılır?

Google Chrome'da klavye kısa yolu devre dışı bırakma için tarayıcı üzerinde bir ayar alanı bulunmamaktadır, en iyi yöntem bir uzantı kullanmaktır.

Bu iş için yapılması gereken işlemlerin adımları şunlardır:

1- Google Chrome'u açın, uzantılardan Shortkeys uzantısını Chrome'a ekle düğmesine tıklayarak ekleyin.

2- Uzantıyı ekledikten sonra tarayıcının sağ üst kısmında uzantılar sekmesinden uzantı sekmesine tıklayın seçeneklere ulaşın.

3- Uzantı ayarlarından ilgili alana devre dışı kalmasını istediğiniz kısa yolu yazın, "Hiçbir Şey Yapma" ibaresini seçin ve sonrasında ekleye tıklayın.

4- Devre dışı kalmasını istediğiniz kısa yol devre dışı kalacak listesine eklenir, en son olarak ayarları kaydedin.

5- Seçenekler panelinden çıkın ve Google Chrome tarayıcısını yeniden başlatın.

Böylelikle kullanmak istemediğiniz Chorme klavye kısayollarını devre dışı bırakmış olacaksınız.

Klavye Kısayollarından Tamamen Kurtulabilir Miyim?

Chrome tarayıcısında klavye kısa yollarını tamamen devre dışı bırakamazsınız, ancak seçtiğiniz kısa yolları devre dışı bırakabilir veya değiştirebilirsiniz. Tarayıcı zaman zaman kısa yolları çalıştırabilir, bu sorundan kurtulmanın yolu klavye kısa yollarını kısıtlayabilen özel bir komut dosyasıyla AutoHotKey gibi bir uygulama kullanmaktır. Bu zahmetli yol için daha üst düzey bir kullanıcı bilgisi gerekir.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları