2020 Audi RS4 Avant Teknik Özellikleri
web-sitesi-fiyatlari
Yeni kasası ve donanımları ile kısa süre önce tanıtımı yapılan 2020 Audi RS4 donanımları ve özellikleri nedeniyle meraklılarının ilgi odağı olmayı başardı.

Yeni kasası ve donanımları ile kısa süre önce tanıtımı yapılan 2020 Audi RS4 donanımları ve özellikleri nedeniyle meraklılarının ilgi odağı olmayı başardı. Kullanıcılarını bekleyen modelin daha spor duran kasası ve tasarım çizgileri beklenenden daha çok ön planda olunca modelle ilgilenenlerin da sayısında artış yaşanması kaçınılmaz bir hal aldı.

sisal

Genel Teknik Özellikleri

İncelenen aracın 2.9 TFSİ çift turbo şekilde tasarlanmış V6 ünitesi bulunuyor. 8 ileri triptonik şanzıman kullanım imkanı sunuyor. Dört teker çekiş gücü olması daha seri ve atik bir araç olmasını da beraberinde getiriyor.

Motor Gücü

Bir aracın kontrol edilen en temel özelliklerinden bir tanesi motor gücüdür. 450 beygir gücünde ve 600 Bn tok üreten oldukça yüksek kapasiteli ve güçlü bir motor yapısı tercih edilmişe benziyor.

100 KM'ye Çıkış Süresi

Bir başka merak edilen özellik ise aracın ne kadar sürede 0-100 km/s hıza ulaştığı sorusuydu. Bu süre yapılan denemelerde 4.1 saniye olarak tespit edildi. Aracın en yüksek hız sınırı 250 km/s olarak tespit edildi. RS dinamik paketlerde bu kız 280'e kadar ulaşabiliyor.

Yakıt Tüketimi

Aracın yakıt tüketimi serinin bir önceki üretimine göre %17 oranında azaltılmıştır. WLTP ölçüm sonuçları baz alındığında aracın 9.2/100 km yakıt ölçümü vardır. Yani 100 km mesafeyi 9.2 litre benzin tüketimi ile tamamlıyor. Egzoz emisyonu da 208 çıkmıştır.

Yakıt Tüketiminde Şehir İçi ve Dışı Farklılık

Yakıt tüketiminde düşük yakıt için diğer modellere göre değişiklik yapılması beklenen aracın şehir dışında 7.2 ve 9.2 arasında tüketimi olduğu belirlense de şehir içinde tüketimini yüksek bulanlar da bulunuyor. Çünkü araç 12.5 litre tüketimi 100 km yol için tüketiyor. Deposunun tamamını doldurmak isteyenlerin 58 litre yakıt almasına olanak tanıyor. Bu hesaplamalara göre bir depo yakıt ile 630 km uzaklığa kadar yolculuk etme imkanı bulunuyor.

Led Farlar

Tasarımına bakıldığında araçta kullanılan LED farların oldukça dikkat çekici olduğu görülür. Farların opsiyonel ve matrix olması da bir başka özelliktir.

Petek Desenli Izgara

Farların yanlarında her zamanki yapısından ayrıştırılmış olan petek desenli ve çerçevesiz ızgara bulunuyor. Aracın önden duruşuna bakıldığında tampon yapısındaki farklılık da gözden kaçmıyor.

Kullanıcıların Yorumları

Markanın aracını deneyen ve kullanıcılar için yorumlayanların araçtaki değişiklik ve donanımsal farklılıklardan memnun kaldıkları anketler sonucunda net olarak ortaya koyuldu. Özel üretimle paketlerin genişletilmesine de olanak tanınıyor.

Geniş Çamurluklar

Yine tasarımsal özelliklerine odaklananlar farklı çamurluk tasarımına sahip olduğunu fark eder. Diğer modellerinden daha geniş şekilde olan çamurlukların 300 mm ek kalınlığı olduğu bildirildi. Aynı zamanda büyük egzozları ve parlak siyah difüzörü de farklı bir hava katıyor.

Araç İçi Donanım

Araç içi donanımına her zaman önem veren Audi bu modelinde de aynı şeyi yapmış gibi görünüyor. Aracın Virtual Cocpit adıyla bilinen dijital bir ekran göstergesi bulunuyor. Ekran genişliği 10.1 inç olarak düzenlenmiştir. MMI dokunmatik ekran olması da kullanım kolaylığı sunuyor. Eğlence ve bilgi sistemi olarak tasarlanan yapısı kullanıcıların da beğendiği iç tasarım unsurlarından bir tanesidir. Sportif bir direksiyon tasarımı vardır ve Alcantara kaplaması kullanılmıştır.

Türkiye Fiyatı

Aracın tanıtımında donanım ve özelliklerine ek olarak aracın başlangıç paket fiyatları hakkında da bilgilendirme yapıldı. Buna göre 81.400 Euro ile başlayan pakete KDV ve diğer özel vergilendirmelerin de eklenmesi gerekiyor. Şuan için Türkiye pazar fiyatı hakkında net bir rakam bulunmuyor.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları