En Sık Yaşanan 5 Otomobil Arızası
web-sitesi-fiyatlari
Araçlar hayatımızın tam merkezindeler. Bu yüzden araçlarımızın her zaman çalışır durumda olması gerekir. Ancak bazı durumlarda araçlarda arızalar meydana gelebilir. En sık yaşanan 5 otomobil arızası arasında lastik patlaması, akünün bitmesi, ateşleme sorunu, yağ sızıntıları ve elektronik sorunlardır.

1. Lastik Patlaması

Lastik Patlaması

Araçlarda en sık rastlanılan arıza durumu lastiklerin patlaması veya havasının inmesidir. Bu gibi durumlarda araçla yolculuk yapmak mümkün olmadığı için arızalı olan lastiklerin değiştirilmesi gerekir. Aracın lastiklerine cam, çivi gibi kesici maddeler girdiği zaman lastiklerde patlama meydana gelir ve lastiğin havası iner. Ayrıca bazen uzun süre aynı yerde duran araçların beton zeminden dolayı lastiklerinde hava kaybı meydana gelir.

2. Akünün Bitmesi veya Boşalması

Akünün Bitmesi veya Boşalması

Araçlarda en sık görülen arıza durumlarından bir tanesi de akülerde meydana gelen arızalardır. Akünün bitmesi durumunda araç çalışmaz. Araçlarda akülerin bitmesini sağlayan birçok etken vardır. Uzun süre lambaların yanık kalması,araçta şarj aletlerinin takılı olması ve radyo gibi aletlerin aktif olması akünün bitme nedenleri arasında yer alır. Ayrıca aküler soğuk havalardan etkilenir ve sabahları araçlar çalışmaz. Bu gibi durumlarda akülerin şarj edilmesi gerekir.

sisal

3. Ateşleme Sorunu

Ateşleme Sorunu

Araçlarda görülen arızalardan bir tanesi de ateşleme sorunudur. Ateşleme sorunu olan araçlar çalışmaz ve bu sorunun çözümü için araçların servise veya tamire getirilmesi gerekir.

4. Yağ Sızıntıları ve Motor Suyu Sızıntıları

Yağ Sızıntıları ve Motor Suyu Sızıntıları

Araçlarda yağ çok önemlidir. Araçlarda yağ sorunu ciddi bir sorundur. Yağ ve motor suyu sızıntılarında araçlarda birçok parçanın zarar görmesine neden olur. Bu yüzden sorunun çözülmesi ve araçta yağ ve motor suyu sızıntılarının nedenleri bulunmalıdır.

5. Elektronik Sorunlar

Elektronik Sorunlar

Araçlarda meydana gelen en büyük sorunlardan bir tanesi de elektronik sorunlardır. Elektronik sorunlar arasında aracın ikaz lambalarının ve sinyal lambalarının çalışmaması durumlarıdır.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları