Bankaların Bize Oynadığı 5 Oyun
web-sitesi-fiyatlari
Bankalar her geçen yıl biraz daha büyüyerek yeni hedeflerini gerçekleştirmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyorlar. Tabi bunun sonucu olarak da pek çok yeni ürün ile karşımıza çıkıyorlar.

1. Dosya Masrafı Kaldırıldı Anektodu

Dosya Masrafı Kaldırıldı Anektodu

Geçtiğimiz yıllarda bankaların dosya masrafsız kredi ürünü oldukça fazla yankı uyandırdı.Hatta binlerce insan bu ürüne başvuru yaptı. Ancak gerçekten dosya masrafı kaldırılmış mıydı? Aslında bankaların dosya masrafsız olarak piyasaya sürdükleri kredili ürünler, diğer kredili ürünlere göre daha yüksek krediler ile kullandırıldı. Yani bankalar dosya masraflarından aldıkları getiriyi faizlere kaydırmış oldu.

2. Kredin Hazır Mesajları

Kredin Hazır Mesajları

Hemen herkese x tutarında kredin hazır şeklinde bir mesaj gelmiştir. Hatta mesaja yanıt verildiğinde direkt hesaba aktarılacağı da yazar. Ancak bu bankaların,müşterilere başvuruyu özendirme adına yaptıkları bir oyundur. Çünkü hiçbir müşteri için hazırda bekletilen bir kredi yoktur. Müşteri başvuru yapar, eğer KKB puanı müsait ise krediyi kullanabilir.

sisal

3. Aidatsız Kredi Kartları

Aidatsız Kredi Kartları

Aidatlardan yakınan müşterilere bankalar aidatsız kredi kartları ile yaklaşıyor. Görünürde hoş bir ürün gibi. Ancak bu kartlar ne taksitli işlem yapıyor ne de puan kazandırıyor. Yani bir kredi kartının cezbedici hiçbir özellik bu kartlarda yer almıyor.

4. Puan Kazandıran Harcamalar

Puan Kazandıran Harcamalar

Bankalar kredi kartlarını kullandırmayı özendirmek için puan kampanyaları düzenlemekteler. Özellikle de kredi kartı olan ancak aktif kullanmayan müşteriler hedef alınıyor. Dolayısıyla müşteriler bu kampanyalara aldanıp harcama yaptıkları vakit kart aidatları ile karşı karşıya kalıp şaşırıyorlar.

5. Limit Aşım Sürprizi

Limit Aşım Sürprizi

Müşteriler zaman zaman kredi kartlarının limit aşımına çıktığını fark eder. Aslında iyi bir durum gibi nitelendirilse dahi bu hiç de hoş olmayan bir konudur. Çünkü bankalar limitini aşan müşteriler için çok daha yüksek faizler uygular.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları