5 Adımda Sosyal Medya Nasıl Düzenlenir?
web-sitesi-fiyatlari
İyi bir sosyal medya çalışması için düzen çok önemlidir. Paylaşımlar hep bu düzen üzerinden yapılmalıdır. İşte 5 adımda sosyal medya nasıl düzenlenir sorusuna yanıt.

Sosyal medya üzerinden para kazanmak son dönemin en popüler mesleklerinden biri haline gelmiştir. Buna sosyal medya yöneticiliği veya fenomenliği denebilir. İyi bir sosyal medya çalışması için düzen çok önemlidir. Paylaşımlar hep bu düzen üzerinden yapılmalıdır. İşte 5 adımda sosyal medya nasıl düzenlenir sorusuna yanıt.

Hedef Kitle

Hedef Kitle

Sosyal medyada düzen yaparken önce hedef kitlen belirlenmelidir. Gençler, kadınlar, erkekler, çocuklar veya yetişkinler paylaşımlar kime hitap etmeli? Önce bu soruya yanıt bulunmalıdır. Ardından hedef analiz edilmeli, nelerden hoşlanıyorlar incelenmeli ve planlar doğrultusunda paylaşımlar yapılmalıdır. Hedef kitlenin sevdiği ve ihtiyaç duyduğu paylaşımlar dışına çok fazla çıkılmamalıdır. Eğer bu düzen bozulursa takip edenler yavaş yavaş azalır ve ivmeli bir düşüş başlar.

sisal

Paylaşım Takvimi

Paylaşım Takvimi

Düzende en önemli adım hiç şüphesiz paylaşım takvimidir. Sosyal medyada özellikle dijital pazarlama yapıyorsanız düzenli olarak paylaşım yapmanız gerekmektedir. Sürekli etkileşim halinde olmak hedef kitlenin sizi daha iyi tanımasına yardımcı olur. Paylaşımlar düzensiz devam ederse ulaşmak istenen hedef kitle düşer. Günlük, aylık ve yıllık hedefler belirleyin ve düzeni ona göre koruyun. Düzen istiyorsanız mutlaka haftanın belirli günlerini paylaşım günü olarak seçin.

Farklı Paylaşımlar

Farklı Paylaşımlar

Hedef kitleyi belirledikten sonra elbette hep aynı şeyleri paylaşmak karşıdaki kişiyi boğacaktır. Ritmi tutturmak elbette zaman alır ancak düzenli bir sosyal medya için paylaşımları zengin tutmak şarttır. Yazıya ne kadar önem veriliyorsa görsele de verilmelidir. İkisi mutlaka dengeli bir şekilde paylaşılmalıdır.

Kaliteli Görseller

Kaliteli Görseller

Düzendeki en önemli noktalardan biri, kaliteli görseller paylaşmaktır. Sosyal medyanızda özgün resimlere daha fazla yer verin. Aralara internetten bulduğunuz resimleri serpiştirebilirsiniz. Ancak özgün ve kaliteli çekim resimler daha fazla beğeni toplayacaktır. Dikkat çekici bir görsel ve size ait bir sloganla çok başarılı bir ticaret sayfasına dönüşebilirsiniz.

Güvenilirlik

Güvenilirlik

Güvenilir olduğunuzu mutlaka hedef kitleye gösterin. Özellikle ticari bir sayfaysanız sizden bir şey satın alırken iki defa düşünmemelerini sağlayın. Bunu yine sosyal medya düzeniniz ile gerçekleştirebilirsiniz. Düzenli bir görünüm her zaman göze hitap eder.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları