Google'den 600 Milyon € Yatırım Daha
web-sitesi-fiyatlari
İnternet devi Google, Finlandiya'da faaliyet gösteren veri merkezine 600 Milyon € daha yatırım yaptı. Üst şirket olarak hizmet veren Alphabet, yatırım hakkında açıklama yaptı. Finlandiya'da Hamina kentinde bulunan veri merkezi için 600 milyon € yatırım yapacaklarını aktardılar. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan 600 milyon €'luk yatırımla birlikte Hamina'ya toplam 1.4 milyar € yatırım yapılmasının söz konusu olduğu açıklandı.

Toplam Yatırım 1.4 Milyar € Olacak

Finlandiya'da ki yerel bir medyaya konu olan habere göre yapılacak olan bu 600 milyon €'luk yatırımla birlikte Alphabet'in Hamina'ya yatırım miktarı 1.4 milyar €'ya ulaşacak. Yapılan açıklamada, toplamda 1.4 milyar € yatırım yapılacak olan yeni veri merkezi, Summa eyaletinde yer alacak. Şirket 2009 yılında Summa kentinde eski bir kağıt fabrikasına ait veri tesisini satın aldı. Yapılan açıklamayagöre, yeni veri merkezi burada kuruluyor.

Ekonomiyi Canlandırması Bekleniyor

Google'nin Finlandiya Direktörü Antti Jarvinen, yapılan yeni veri merkezi sayesinde bin altı yüz kişiye yeni iş imkanı sunduğunu belirterek, özellikle yerel ekonomiye daha da katkı sağlayacağından emin olduklarını dile getirdi. Jarviben, şirketin veri altyapı ihtiyacının her geçen gün arttığını ve dolayısıyla ekonomiyi canlandırmaya devam edeceklerini aktardı.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları