Google Asistan Nedir?
web-sitesi-fiyatlari
iOS işletim sistemine sahip telefonlarda bulunan Siri'yi bilmeyen yoktur. Google asistan ise Android telefonlar için Siri’ye benzer tasarıma sahip bir uygulama olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. Google asistan uygulamasının kullanımı ise oldukça basit bir düzeydedir.

Google Asistan Hakkında

Google Asistan Hakkında

Google Asistan ile artık özel günleri veya belirli bir iş planını unutma, hatırlayamama ihtimali ortadan kalkmış olacaktır. Randevulara geç kalınarak bahane üretmek zorunda kalınmayacak ve her daim kişinin elinin altında olan Siri benzeri bir yardımcı uygulama kullanılmış olacaktır. Google asistan ile alakalı bir ipucu: İnternet’te iz bırakmadan dolaşım sağlamaktadır. Google Asistan'ı aktif olarak kullanmaya başlamak için muhakkak kişinin cihazında aktif olarak tanımlanmış bir Google hesabına sahip olması gerekmektedir.

Google Asistan Nasıl Kullanılır?

İşleme başlanılmadan önce durum kısmından ayarlar bölümüne tıklanmalıdır. Bu işlemin sonrasında hesaplar menüsünü açarak Google Asistan'ı aktif duruma getirmek gerekmektedir. Kullanıcının telefonunun ana ekranında yer alan Google arama çubuğuna tıklanıp, ekranda çıkacak olan talimatlar sırasıyla gerçekleştirilmelidir. Hemen sonrasında ise bir konum belirleyerek bu konum aktif bir hale getirilmelidir. 

Kişiye gelecek uyarı mesajını "evet, kabul ediyorum" olarak yanıtlamalıdır. Kullanılabilecek olan programları tam olarak görmek için "örnek uygulama" seçeneğine tıklanmalı ve işlem sonlandırılmalıdır. Belirli bir zamandan sonra Google Asistan özeliğini sesli bir şekilde de kullanılabileceği belirtilmiştir. Google Asistan ile kullanıcı işini tamamen bitirdikten daha sonra uygulamayı sağa ya da sola kaydırarak kapatabilmektedir. 

Kullanmakta olunan uygulamaların yeni güncellemeleri gerektiğinde Google Asistan bu durumda da devreye girerek kullanıcıya bunları hatırlatacaktır.

Google Asistan Nasıl İndirilir?

Google Asistan Nasıl İndirilir?

Bu uygulamayı Google'ın https://assistant.google.com resmi sayfasından ücretsiz bir şekilde indirilebilir. Android bir cihaza, Google Play Store, iPhone İOS için ise APP Store'dan çok kısa bir süre içerisinde bu yeni yardımcıyı yüklemek mümkün olacaktır.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları